2013-11-04 11:11:06
Φωτογραφία για Στο δικαστήριο με ελικόπτερο ο Μόρσι
Με ελικόπτερο έφθασε νωρίς το πρωί ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην Ακαδημία της αστυνομίας έξω από... το Κάιρο όπου σήμερα πρόκειται να αρχίσει η δίκη του.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μόρσι από τότε που ανετράπη από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος κρατείτο μέχρι τώρα σε άγνωστη τοποθεσία.

'Εξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται στην Ακαδημία της αστυνομίας, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εκατοντάδες αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα αυτοκίνητα έχουν αναπτυχθεί γύρω από το συγκρότημα και σε στέγες κτηρίων.

Δεκάδες οπαδοί του Μόρσι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του στρατού.

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού έχουν αποκλείσει την πλατεία Ταχρίρ και περιοχές κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου για να εμποδίσουν οπαδούς τους Μόρσι να πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες.


Ο Μόρσι αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση στη δολοφονία 10 διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο. Εάν καταδικαστεί, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου.

Μαζί του δικάζονται 14 ακόμα μέλη της κυβέρνησής του και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με δικαστές, η δίκη δε θα καλυφθεί απευθείας από την τηλεόραση.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες και κάλεσε τους οπαδούς της να συγκεντρωθούν έξω από το δικαστήριο, γεγονός που εντείνει τους φόβους για επεισόδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ