2013-11-04 11:15:07
Φωτογραφία για Σε συνέδριο για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη ο Α. Τσίπρας
Συμβουλές και ιδέες για το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας, όπου βρίσκεται... συμμετέχοντας σε συνέδριο με θέμα «Μπορεί να διασωθεί Ευρωζώνη;».

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας και στο οποίο θα πάρουν μέρος προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι, οικονομικοί αναλυτές καθώς επίσης καθηγητές Πανεπιστημίων σε τομείς των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για τις «εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα»AlternativesforGreece. Την επομένη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μέρος σε συζήτηση με θέμα Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση ( “Advice toGovernments to Come” ).

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου οι προσκλήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος σε διεθνή συνέδρια είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης του ρόλου που θα κληθεί να διαδραματίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Στο εσωκομματικό πεδίο πάντως έγινε το πρώτο βήμα για να επουλωθούν οι τριβές των τελευταίων ημερών. Ο εκπρόσωπος του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε ποτέ σιωπητήριο στο κόμμα και υπεραμύνθηκε της εσωτερικής δημοκρατίας, της πολυφωνίας και του πολυτασικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χωρίς βαθιά δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ανατρεπτικό ρόλο του», αναφέρει και σημειώνει: «Δεν ξέρω να ζήτησε ποτέ ο Τσίπρας να επιβληθεί σιωπητήριο στο κόμμα».

Σχετικά με τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών, είπε ότι επιχειρείται από εγχώρια και ξένα κέντρα ένα νέο πείραμα της «στρατηγικής της έντασης και του αίματος», με στόχο να αποκοπούν οι επικείμενες προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο.

Την άποψη ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του πάντως –ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πιστικό οικονομικό πρόγραμμα -εξέφρασε και ο Μανώλης Γλέζος ενώ τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει το κόμμα του είναι περισσότερη δουλειά.

Τέλος σχολιάζοντας τα στελέχη της Κουμουνδούρου τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πρώτα να καταδικάσει την πολιτική των μνημονίων την οποία είχε ακολουθήσει μέχρι πριν από λίγο καιρό.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ