2013-11-06 14:07:05
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ (1-0)
Με εμφάνιση σούπερ ήρωα από τον Ρομπέρτο, ο οποίος έκανε 7 σωτήριες επεμβάσει (!) ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπενφίκα στον "τελικό" και, όπως όλα δείχνουν, δεν χάνει αυτή την πρόκριση! Το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ ήρθε με απίστευο γκολ από τον Κώστα Μανωλά!

Ο Ολυμπιακός από την αρχή, ακόμα και μετά το 1-0 (Μανωλάς 13'), δεν λειτούργησε καλά, αλλά μικρή σημασία έχει πλέον... Ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να νικήσει μόνος του την πορτογαλική ομάδα και ο Θρύλος είναι πλέον αφεντικό για πρόκριση!

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά Ρομπέρτο:

Μόλις στο 6ο λεπτό φώναξε "παρών" επεμβαίνοντας σωτήρια στο πλασέ του Καρντόσο από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα είπε ξανά "όχι", αυτή την φορά στο τετ-α-τετ με τον Μάρκοβιτς. Σταμάτησε για άλλη μια φορά τον Σέρβο φορ από τα τρία μέτρα στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, σώζοντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του
. Στο 54' είχε νέα εκπληκτική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σίλβιο, στο 58' έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πέρες και ξανά στο 78' σταμάτησε την οβίδα του Τζούρισιτς μέσα από την περιοχή! Στο 88' ο Σέρβος κυνηγός νικήθηκε και πάλι από τον Ισπανό τερματοφύλακα του Θρύλου, σε προβολή του εξ' επαφής. Στην πιο μεγάλη βραδιά της καριέρας του Ρομπέρτο, τα λόγια είναι περιττά. Η αναγνώριση από τους συμπαίκτες του και η ανεπανάληπτη αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού, άλλωστε τα λέει ΟΛΑ. Φυσικά, ο κορυφαίος του γηπέδου...

Σαλίνο:

Θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα στο πρώτο 45λεπτο κόντρα στον πολύ επικίνδυνο Γκαϊτάν, μυαλωμένος και μετρημένος επιθετικά, δεν πήρε ρίσκα και ανέβηκε την πλευρά όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Ψυχωμένο ματς και στην επανάληψη, που ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού.

Μανωλάς:

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, έχοντας επιπόλαιες μεταβιβάσεις και μια ολιγωρία που παραλίγο να στοιχίσει στο τετ-α-τετ του Μάρκοβιτς. Πήρε όμως το... αίμα του πίσω με τον καλύτερο τρόπο στο 13', όταν με κεφαλιά - δυναμίτη από κόρνερ του Χολέμπας "τρύπησε" τον Αρτούρ βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Έβγαλε το ημίχρονο χωρίς άλλα προβλήματα, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης ένα γλίστριμά του στην καρδιά της άμυνας έβγαλε τον Μάρκοβιτς απέναντι στον Ρομπέρτο, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να επεμβαίνει σωτήρια. Όταν η Μπενφίκα πίεζε αφόρητα τα τελευταία 15 λεπτά, ανέβασε την απόδοση του και συνέβαλε στην αμυντική προσπάθεια των συμπαικτών του.

Σιόβας:

Αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε στη σωστή θέση και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από επικίνδυνες καταστάσεις. Μοναδική φάση που ελέγχεται είναι η κεφαλιά που έχασε από τον Λουιζάο σε εκτέλεση κόρνερ του Πέρες. Στην επανάληψη ήταν στα γνωστά του καλά σάνταε και η απόδοση του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην νίκη του Θρύλου.

Χολέμπας:

Πρόσεχε ιδιαίτερα τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ και όταν έβγαινε στην επίθεση βοηθούσε τους συμπαίκτες του. Άλλωστε από τα πόδια του και το δικό του κόρνερ σημειώθηκε το γκολ του Μανωλά.

Μανιάτης:

Ανασταλτικά πάλεψε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης αλλά η αδυναμία του μαζί με τον Σάμαρη να κρατήσουν την μπάλα σωστά, ανάγκασε τους ερυθρόλευκους σε παθητικό ρόλο σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα. Μετά την είσοδο του Εντινγκά στο ματς πέρασε σε ρόλο δεξιού μέσου, έχοντας ως κύριο μέλημα του να θωρακίσει αμυντικά την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, δίνοντας στήριγμα στον Σαλίνο. Είχε όπως πάντα μεγάλο πείσμα και πάθος έως το τέλος του αγώνα.

Σάμαρης:

Έχασε τις περισσότερες μονομαχίες από τους χαφ της Μπενφίκα, δεν κράτησε και δεν μοίρασε σωστά την μπάλα και παρασύρθηκε σε ένα εξ΄ολοκλήρου αμυντικό παιχνίδι, όπως και ο Μανιάτης. Με την είσοδο του Εντινγκά στο πλάι του, ανέβασε την απόδοση και έδωσε ό,τι μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Γιαταμπαρέ:

Είχε διάθεση αλλά όχι και πάντα σωστές ενέργειες στο παιχνίδι του. Αντικαταστάθηκε από τον Εντινγκά στο 56'.

Φουστέρ:

Φιλότιμος όπως πάντα με πάρα πολλά χιλιόμετρα και τρέξιμο. Πάλεψε όλες τις φάσεις και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού τη στιγμή που έδινε την θέση του στον Μπονγκ στο 74'.

Σαβιόλα:

Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού χωρίς όμως ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, αφού με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά πίσω και δίχως κλασικούς παίκτες γραμμής, δεν είχε στηρίγματα. Ο Μίτσελ θέλησε να αλλάξει κάτι στην επιθετική γραμμή της ομάδας του αντικαθιστώντας τον στην ανάπαυλα με τον Ντομίνγκεζ.

Μήτρογλου:

Έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του και χωρίς αντίκρισμα με τους Λουιζάο και Γκαράι. Το ίδιο και στην επανάληψη, όπου κυριολεκτικά δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Μοιραία δεν βρήκε ρυθμό, έκανε και κάποιο λάθος, ωστόσο ο ρόλος του ήταν εξ' αρχής άχαρος...

Ντομίνγκεζ:

Μπήκε αντί του Σαβιόλα στο ματς στην ανάπαυλα, προσπάθησε να δώσει το κάτι παραπάνω, όμως πέρα από κάποιες λιγοστές καλές ενέργειες δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο.

Εντινγκά:

Στο 56' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γιαταμπαρέ και πάλεψε γενναία απέναντι στους χαφ της Μπενφίκα. Είχε θέληση και πάθος, βοήθησε ανασταλτικά αλλά όχι και στο κράτημα της μπάλας.

Μπονγκ:

Πήρε την θέση του Φουστέρ στο 74', πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και έφτιαξε δίδυμο με τον Χολέμπας στην πλευρά. Έδωσε φρεσκάδα και πολλές βοήθειες ανασταλτικά, βάζοντας και αυτός ότι μπορούσε στην αναμέτρηση, σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από κάθε τι θετικό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ