2012-04-12 07:27:10
Φωτογραφία για Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike πάει Ινδία
Μετά την επιτυχία του αγώνα της F1 το 2011, οι ινδοί φαν των αγώνων Superbike ετοιμάζονται για τα ευχάριστα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike (WSBK) ετοιμάζεται... να εντάξει στο καλεντάρι της την ολοκαίνουργια πίστα της Ινδίας, κοντά στο Νέο Δελχί.

Ο πρόεδρος την Infront Motor Sports -που διαχειρίζεται το WSBK-, Maurizio Flammini, ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αγώνας στο Buddh International Circuit (BIC) εντάχθηκε ήδη στο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike επιστρέφει έτσι στην Ασία μετά από 9 χρόνια απουσίας όχι με έναν αλλά με δύο αγώνες μέσα στο 2013. Ο ένας προγραμματίζεται για την Ινδία και μάλιστα θα είναι ένας από τους πρώτους της χρονιάς ενώ για την Ινδονησία που επίσης ανακοινώθηκε ότι θα φιλοξενήσει αγώνα, δεν οριστικοποιήθηκε ημερομηνία ή εποχή που θα πραγματοποιηθεί.

Συνηθίζεται πάντως σε απομακρυσμένες από την Ευρώπη περιοχές οι αγώνες να είναι διαδοχικοί στο καλεντάρι ώστε να περιορίζονται τα έξοδα των ομάδων. Λογικά κάτι τέτοιο θα συμβεί κι εδώ ή τουλάχιστον αυτό θα είναι σίγουρα ένα θέμα διαπραγμάτευσης με τις ομάδες.


Οι διοργανωτές προτιμούν χρονική απόσταση μεταξύ των αγώνων για να διευκολύνονται οι τοπικές χορηγίες και οι θεατές να επισκέπτονται και τους δύο αγώνες.

Από την άλλη οι ομάδες πιέζουν για διαδοχικούς αγώνες για να περιορίσουν τα έξοδα. Εκ του αποτελέσματος θα φανεί ποιος επικράτησε. Και επειδή οι αδελφοί Flammini φημίζονται για την αποφασιστικότητα στις αποφάσεις τους, θα δούμε κατά πόσο η οικονομική κρίση θα τους έχει αναγκάσει να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Αξιωματούχοι της Jaypee Group, ιδιοκτήτριας της πίστας BIC, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την προοπτική καθώς θεωρούν κομβικό σημείο στην πορεία της πίστας την ένταξή της στο πρόγραμμα του WSBK του 2013.

Σύμφωνα με τους Flammini, η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης της F1 στην πίστα, κίνησε το ενδιαφέρον τους προς την Ινδία. Συμπλήρωσαν δε ότι η πίστα αυτή σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων διεθνών διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ινδία.

Ίσως το πρωτάθλημα του MotoGP, να είναι το επόμενο που θα εντάξει την Ινδία στο πρόγραμμά του. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και τα εργοστάσιά της, κατασκευής μοτοσυκλετών, σε ακόμη μεγαλύτερη. Επομένως όλα συγκλίνουν στο ότι η Ινδία είναι έτοιμη να βρεθεί στο προσκήνιο των παγκοσμίων εξελίξεων.

Η πίστα Buddh International Circuit είναι η νεότερη στον κόσμο αφού εγκαινιάστηκε επίσημα μόλις τον Οκτώβριο του 2011. Είναι μία από τις πιο γρήγορες σε σχεδίαση και η πληρέστερη σε παροχές και δυνατότητες που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Το 2011 απέσπασε το βραβείο «Motorsport Facility of the Year» στην Professional Motorsport World Expo 2011 της Κολωνίας, επικρατώντας έναντι ισχυρών αντιπάλων το Baltimore Street Circuit, το Mugello Circuit και το International Raceway του Phoenix. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα κρίση του ευρώ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα κρίση του ευρώ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ