2012-04-12 07:30:04
Φωτογραφία για Νέα κρίση του ευρώ;
Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι για τις ξέφρενες πωλήσεις ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στροφή των επενδυτών στους ασφαλείς παραδείσους, αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά ομόλογα.

Μετά από δύο μήνες σχετικής νηνεμίας, μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου για την Ελλάδα, η κρίση χτυπά και πάλι την πόρτα της Ευρωζώνης, με αιχμή του δόρατος, αυτή τη φορά, κατά κύριο λόγο την Ισπανία και κατά δεύτερο την Ιταλία. Σύμφωνα με επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου, η νευρικότητα των αγορών προκαλείται από τρεις βασικούς παράγοντες. Καταρχήν τα σκληρά μέτρα λιτότατος που έχουν ανακοινώσει πως θα λάβουν οι κυβερνήσεις της Μαδρίτης και της Ρώμης.

27.δισ. ευρώ περικοπές μόνο για αυτό το χρόνο εξήγγειλε η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία, ενώ αντίστοιχα σκληρή είναι η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας που πέρασε δια νόμου η Ιταλική βουλή. Μέτρα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αποδεκτά και εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα των δύο χωρών, λόγω της υφεσιακής τους κατεύθυνσης. Ήδη η ανεργία στην Ισπανία βρίσκεται στο 24% ενώ στην Ιταλία το ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ ξεπέρασε το 120%. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ