2012-04-12 08:15:05
Φωτογραφία για Αρχισε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από τα μεσάνυχτα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, αφού η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών άλλαξε τα σχέδια πολλών πολιτών και χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες που έσπευσαν να ταξιδέψουν αμέσως μετά την λήξη της απεργίας.

Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση και στα εθνικά οδικά δίκτυα με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν από τη Μ. Πέμπτη.

Ετσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

-Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00

-Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00

-Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00

Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.


Ωστόσο, ο καιρός προβλέπεται άστατος την Μεγάλη Πέμπτη, την Μεγάλη Παρασκευή όπως και το βράδυ της Αναστάσεως, ενώ με ομπρέλες στο χέρι φαίνεται ότι θα πουν το Χριστός Ανέστη, όλοι όσοι βρεθούν σε κάποιο από τα νησιά του Ιονίου.

Τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς

Σύμφωνα με την κίνηση των πολιτών θα προσαρμοστούν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την διάρκεια των εορταστικών ημερών του Πάσχα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Την Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα, τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου.

Ειδικά, τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, θα είναι ενισχυμένα ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 11, ενώ την Κυριακή το Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές 7 και 8.

Το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00, δεν θα λειτουργήσουν οι νυκτερινές γραμμές, εκτός από την γραμμή 040 που θα έχει νυκτερινά δρομολόγια μετά την 01.00. Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Στις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ), όπως ανακοινώθηκε, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων στο Μετρό και στο Τραμ της Αθήνας. Τη Μ. Παρασκευή στις γραμμές 2&3 του μετρό θα εκτελούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) ανά 10 λεπτά, ενώ στη γραμμή του Τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο στις γραμμές 2&3 του Μετρό και στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25 λεπτά. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) & 2, 12λεπτα δρομολόγια και στη γραμμή 3, 10λεπτα δρομολόγια, ενώ στη γραμμή του Τραμ κάθε 30 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ θα αποσυρθούν νωρίτερα από άλλες μέρες. Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση www.oasa.gr

Βροχές και νεφώσεις το Πάσχα

Αστατος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά και το βράδυ της Αναστάσεως, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Υπό βροχή αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων καθώς τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις

Πιο αναλυτικά:

Μ. Πέμπτη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά της χώρας, Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μ. Παρασκευή

Νεφώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα που από το μεσημέρι στα Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Μ. Σάββατο

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το βράδυ της Ανάστασης σε ολόκληρη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και πιθανόν στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν στα δυτικά σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή του Πάσχα

Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές μετά τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δευτέρα

Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις τις απογευματινές ώρες που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ