2012-04-12 08:14:33
Φωτογραφία για Aρχική σελίδα | Διεθνή   Share on email   Share on print ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ» ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ«Η Τουρκία χρειάζεται μια Αριστερά»
Λιάνα Μυστακίδου

Ο πρώην σταθμάρχης της CIA στη Μέση Ανατολή και νυν αξιωματούχος του γνωστού think tank “Rand Corporation” κ. Graham Fuller, ο οποίος υποστήριζε τον εξισλαμισμό της Τουρκίας και τη στροφή της στα ανατολικά κάνει νέες εκτιμήσεις .Με την προτροπή του κ. Fuller η Τουρκία έγινε η χώρα πρότυπο του ήπιου Ισλάμ στον αραβικό κόσμο.

Μετά την επιτυχία της πρώτης ιδέας του, προτείνει τώρα την «δημιουργία μιας αριστεράς» στην Τουρκία. Ασφαλώς σαν άριστος γνώστης της τουρκικής πραγματικότητας βλέπει την επικείμενη κοινωνική έκρηξη στη γειτονική μας χώρα.

Ο λαός βράζει και μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ο κ. Fuller με άλλα λόγια, φοβάται μήπως οι πολίτες συσπειρωθούν γύρω από ένα αριστερό κίνημα που θα αντισταθεί στην θρησκευτική διείσδυση και  στην αμερικανική εξάρτηση.

Για αυτό το λόγο, ο Αμερικανός αξιωματούχος επιθυμεί τη σύσταση μιας «γιαλαντζί» αριστεράς, η οποία θα  αντιπολιτεύεται το κυβερνών ισλαμικό κόμμα, θα ανέχεται τις παρεμβάσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν, δεν θα αντιστέκεται στις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας  και φυσικά θα υποστηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ για την «εδραίωση και διάδοση της δημοκρατίας», ενώ θα αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα των πολιτών… InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ