2013-11-07 21:29:05
Φωτογραφία για Διπλασιάστηκε φέτος η ζήτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου
Απρόσκοπτα και για δεύτερη χρονιά, συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου, μιας δομής, που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011, έπειτα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κκ Ιγνατίου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, λειτουργεί τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 και τα πρωινά Τρίτης και Πέμπτης, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.

Υπεύθυνοι για το Κοινωνικό Φαρμακείο, είναι για τα απογεύματα, οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, ενώ τις πρωινές βάρδιες, πραγματοποιεί, συνταξιούχος φαρμακοποιός.

Συνεργασία με Κοινωνικά Ιδρύματα

Όπως δήλωσε στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, Κωνσταντίνος Ματσιόλης, το Κοινωνικό Φαρμακείο, συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο, στο οποίο παρέχει τα απαραίτητα φάρμακα των ενδιαφερομένων, αλλά και με άλλες δομές της πόλης, όπως είναι το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, το Γηροκομείο, οι φυλακές, καθώς και οι γιατροί και φαρμακοποιοί του Κόσμου.


Μεγάλη η προσφορά του κόσμου

Όπως τόνισε ο κος Ματσιόλης, ο κόσμος προσφέρει συνέχεια φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο. «Είμαστε συγκινημένοι από την προσφορά του κόσμου. Ακόμη και άλλα φαρμακεία μας προσφέρουν τα φάρμακα που επιστρέφουν οι ασφαλισμένοι επειδή δεν τα χρειάζονται πια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διπλασιάστηκε η ζήτηση

Εκτός από τη μεγάλη προσφορά των πολιτών στο Κοινωνικό Φαρμακείο, ο κος Ματσιόλης «έδειξε» και την αυξημένη ζήτηση για φάρμακα. Όσοι πολίτες είναι ανασφάλιστοι και έχουν τα κατάλληλα έγγραφα της Πρόνοιας, προμηθεύονται τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα φάρμακα δίνονται και σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν τα απαραίτητα προνοιακά έγγραφα.

«Η ζήτηση έχει διπλασιαστεί. Ο κόσμος είναι περισσότερος και λόγω των συνθηκών και λόγω της συνεργασίας μας με το Κοινωνικό Ιατρείο», δήλωσε ο κος Ματσιόλης, τονίζοντας, ότι οι φαρμακοποιοί που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο, κάνουν το καλύτερο δυνατόν.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, δήλωσε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας συνεργάζεται και με παρόμοια φαρμακεία άλλων ελληνικών πόλεων, σε μια προσπάθεια «να μη λείπουν τα φάρμακα από τους πολίτες».

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών

Παράλληλα με το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο, λειτουργεί και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών, στον οποίο απευθύνονται πολίτες, οι οποίοι ζητούν συμβουλές για την επίλυση ποικίλων προβλημάτων τους, στα οποία οι ίδιοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών, εθελοντικές υπηρεσίες προσφέρουν δικηγόροι, λογιστές και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι, έχουν καθαρά συμβουλευτικό ρόλο.

«Ο ρόλος των ειδικοτήτων αυτών, είναι καθαρά συμβουλευτικός. Δεν μπορούν οι δικηγόροι που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, να εκπροσωπήσουν τους πολίτες σε κάποια δίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Επιπλέον, εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες, στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών Βόλου, υπάρχουν και ψυχολόγοι, οι οποίοι πραγματοποιούν συνεδρίες με τους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Τόσο ο Συμβουλευτικός Σταθμός, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, στεγάζονται στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Βόλου, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Α. Γαζή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-28833.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ... ΝΟΥΝΙΕΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ... ΝΟΥΝΙΕΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ