2013-11-08 23:31:41
Φωτογραφία για Το ΥΠΕΞ απαντά στην Άγκυρα για τα περί συνομιλιών για Αιγαίο, υπερπτήσεις,αναχαιτίσεις
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Σε πλήρη δικαίωση του ρεπορτάζ του OnAlert.gr προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας με ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο στο Τουρκικό ΥΠΕΞ  ο εκπρόσωπος του οποίου  με πλάγιο τρόπο είχε επιχειρήσει να εμφανίσει την Αθήνα ότι δήθεν συνομιλεί με την Άγκυρα για θέματα ...υπερπτήσεων, δήθεν ''γκρίζων ζωνών '' στο Αιγαίο, παραβάσεων κλπ.

Συγκεκριμένα  ανακοινώθηκε από  Υπουργείο Εξωτερικών  ότι ο εκπρόσωπός του κ.  Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με χθεσινή αναφορά του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την δήθεν ύπαρξη διαλόγου σχετικά με θέματα παραβιάσεων στο Αιγαίο, ανέφερε τα εξής:

«Ζητήματα κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Το Υπουργείο Εξωτερικών,  ευθύς μόλις υπάρξει ενέργεια που  αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και παραβιάζει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προβαίνει άμεσα στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά.


 Αυτό έπραξε και στην περίπτωση των πρόσφατων (5 Νοεμβρίου) υπερπτήσεων των νήσων Μακρονησίου και Στρογγυλής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα προέβη σε  διάβημα διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επιδίδοντας και σχετική ρηματική διακοίνωση.

Επιπροσθέτως,  η Ελλάδα ενημερώνει ανελλιπώς εταίρους και συμμάχους, αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς για κάθε παραβατική συμπεριφορά».

Να θυμίσουμε ότι χθεσινό ρεπορτάζ του ΟnAlert  είχε αναδείξει τη δήλωση που είχε κάνει  ο   εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ   κ. Levent Gümrükçü σχετικά με τη υπέρπτηση που είχαν κάνει τουρκικά μαχητικά σε δυο ελληνικές νησίδες  και την ελληνική αντίδραση με αναχαιτίσεις από ελληνικά F-16.

Ο κ  Gümrükçü λοιπόν , στην συνέχεια προκλητικής ανακοίνωσης του τουρκικού ΓΕΕΘΑ που εμφάνισε την νόμιμη αναχαίτιση ως ...''παρενοχλήσεις'' τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά ,επιχείρησε να περάσει δια της πλαγίας ότι δήθεν όλα αυτά είναι ...αντικείμενο ...διαλόγου.

 Αναλυτικά  και όπως μετέδωσε η κρατική τουρκική τηλεόραση : >.Δηλαδή για να το πούμε απλά, ο ...''λεβέντης'' προβοκάροντας   ισχυρίστηκε λίγο-πολύ ότι η Ελλάδα  ...συζητά  με την Τουρκία για την παραβίαση και την υπέρπτηση ελληνικού εδάφους!

Οι δηλώσεις του κ κ. Levent Gümrükçü που αναδείχθηκαν σχολιασμένες από το OnAlert, σήμαναν συναγερμό στο ΥΠΕΞ που αναζήτησε το επίσημο κείμενο (είχαν γινει στο πλαίσιο εκπομπής σε TV) και το βράδυ σήμερα εξέδωσε την ανακοίνωση που προαναφέραμε.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ