2013-11-13 19:33:05
Φωτογραφία για Δήλωση Δ. Δόλη σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν
Η δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού περί "μη ύπαρξης κράτους με το όνομα Κύπρος" αναδεικνύει για μία ακόμα φορά τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής ηγεσίας σε ότι αφορά το Κυπριακό. Η στάση της Άγκυρας είναι άκρως επιθετική, υποδεικνύει άρνηση συμβιβαστικής λύσης για ένα μεγάλο διεθνές πρόβλημα όπως είναι το Κυπριακό, ενώ συγχρόνως εκφράζει την παντελή αδιαφορία της για το τι πολιτική και ποιες προσπάθειες καταβάλλουν τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα στη Νέα Υόρκη.

Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, είχε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον τούρκο ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου, για συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, (συμφωνία που παραπέμπει σε τετραμερή διαβούλευση) ήταν μια υποχώρηση που τώρα απαντήθηκε επιθετικά στο υψηλότατο επίπεδο, από τον ίδιο τον κ. Ερντογάν.

Η συμφωνία Βενιζέλου-Νταβούτογλου ήταν ένα βήμα που δεν στηρίχθηκε σε καμία ανάλυση και δεν αποτελεί διπλωματικό ή άλλο ελιγμό.

Είναι εμφανές ότι η πολιτική της Άγκυρας αποτελεί πρόβλημα για την ασφάλεια συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ