2013-11-14 17:59:05
Φωτογραφία για Σάλος στην Ινδία με τις δηλώσεις αστυνομικού περί βιασμών
Σάλος έχει προκληθεί στην Ινδία μετά τις δηλώσεις ανώτερου αστυνομικού που συνέκρινε το βιασμό με τα παράνομα στοιχήματα, καθώς όπως είπε, όταν δεν μπορεί να... προληφθεί, θα πρέπει οι άνθρωποι να το απολαμβάνουν.

Ο Ρανχίτ Σίνχα, ηγέτης του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών στην Ινδία προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του περί βιασμών

Ο Ρανχίτ Σίνχα, που ηγείται του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών στην Ινδία, έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια συζήτησης σε ένα συνέδριο την περασμένη Τρίτη.

«Μπορούμε να τα επιβάλουμε;» δήλωσε ο Σίνχα όταν ρωτήθηκε για το αν τα αθλητικά στοιχήματα, που απαγορεύονται στην Ινδία, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένα, θα έπρεπε να νομιμοποιηθούν. «Είναι πολύ εύκολο να πούμε πως αν δεν μπορούμε να τα επιβάλουμε, είναι σαν να λέμε πως αν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ένα βιασμό, τότε θα πρέπει να το απολαύσουμε».

Οι παρατηρήσεις του εξόργισαν ακτιβιστές και πολιτικούς.


Ο Καβίτα Κρισμαν, ένας ακιβιστής της ένωσης «Όλες οι προοδευτικές γυναίκες της Ινδίας» ζήτησε από τον Σίνχα να παραιτηθεί.

«Πως μπορεί να παραμένει επικεφαλής σε κορυφαίο οργανισμό έρευνας της Ινδίας» αναρωτήθηκε ο Κρίσμαν.

Ο Μπρίντα Καράτ, ηγέτης του Κομμουνιστικού κόμματος της Ινδίας, δήλωσε πως τα σχόλια του Σίνχα ήταν προσβλητικά για τις γυναίκες.

«Είναι αηδιαστικό ότι ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για αρκετές έρευνες βιασμού, να χρησιμοποιεί μια τέτοια αναλογία» δήλωσε ο Καράτ στους δημοσιογράφους. «Θα πρέπει να διωχθεί για προσβολή και ταπείνωση των γυναικών».

Ο Σίνχα αργότερα απολογήθηκε δηλώνοντας πως «απλά χρησιμοποίησε μια παροιμία για να κάνει μια παρατήρηση».

Η Ινδία αγωνίζεται με ένα κύμα βίας κατά των γυναικών, που έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση σχετικά με την κοινωνική συμπεριφορά και έχει πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μία 23χρονης φοιτήτρια πέθανε από εσωτερικά τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια ομαδικού βιασμού από έξι άνδρες όταν επιβιβάστηκε σε ένα ιδιωτικό λεωφορείο στο νότιο Δελχί. Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για την επίθεση, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός της επίθεσης κρεμάστηκε στη φυλακή.

Περαιτέρω περιστατικά πολλαπλών βιασμών ή σεξουαλικών επιθέσεων αναφέρονται συχνά πλέον από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

taxydromos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ