2012-04-13 07:29:24
Φωτογραφία για Μεγάλο ενδιαφέρον για οικόπεδα στην ΑΟΖ Σε 30 εταιρείες πωλήθηκαν δεδομένα του β’ γύρου αδειοδότησης


Πολύ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από ξένες κυβερνήσεις και εταιρείες κολοσσούς, για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα οικόπεδα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο έρευνες για υδρογονάνθρακες. Σε σχετική δήλωση προέβη ο Διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, γνωστοποιώντας ότι τα δεδομένα έχουν ήδη πωληθεί σε περισσότερες από τριάντα εταιρείες.

Ο Σόλων Κασίνης μιλούσε χθες το βράδυ, ύστερα από συνάντηση που είχε με παράγοντες της επαρχίας Πάφου, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο χωροθέτησης ενεργειακού κέντρου στην Πάφο, το οποίο θα είναι συμπληρωματικό εκείνου που θα δημιουργηθεί στο Βασιλικό και σχετίζεται με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Εκτελεστική Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Ενέργειας γενικά για την κατάσταση σε σχέση με τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, και συζήτησαν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές δημιουργίας στην Επαρχία Πάφου υποδομής που αφορούν την αξιοποίηση των εν λόγω κοιτασμάτων.

http://www.ikypros.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ