2012-04-13 07:23:16
Φωτογραφία για Ισραηλινό ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις
Στο ενδιαφέρον ισραηλινών επενδυτών για τη διαδικασία των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, αναφέρθηκε ο Κώστας Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

Κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι ισραηλινός επενδυτικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη ΔΕΠΑ, ενώ δύο άλλες ισραηλινές εταιρίες ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ένα κατασκευαστικό έργο ύψους 5,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ίδια συνομιλία, την οποία επικαλείται η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της «Γεντιότ Αχρονότ», ynetnews.com, ισραηλινοί επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ζητήσει λεπτομερή πληροφόρηση για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης και αποχέτευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το τρέχον τρίμηνο.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πώληση μεριδίων του ΟΠΑΠ και των ΕΛΠΕ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε χρηματιστηριακή αξία, θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, προς ιδιωτικοποίηση προσφέρονται επίσης 12 λιμάνια, 34 αεροδρόμια και διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα περιλαμβανομένου αυτοκινητοδρόμου μήκους 650 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει λιμάνι της δυτικής Ελλάδας με την Τουρκία (σ.σ.: Εγνατία Οδός Α.Ε.).

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ