2012-04-13 08:00:08
Φωτογραφία για Άρχισαν τα όργανα στην Ισπανία
Την άφιξη εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν, την Μεγάλη Παρασκευή, στη Μαδρίτη για να αναλύσουν τα οικονομικά της Ισπανίας, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών.

Και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για συνηθισμένους ελέγχους.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από τις ΗΠΑ ότι η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει τις σημαντικές προσπάθειες για να βγει από την κρίση. «Πιστεύω ότι η χώρα έχει κάνει, κάνει και πρέπει να συνεχίσει να κάνει σημαντικές προσπάθειες» είπε η κ. Λαγκάρντ αναφερόμενη στην Ισπανία. Είπε ακόμα ότι η Ισπανία και η Ιταλία είναι παραδείγματα καλής πολιτικής εν καιρώ κρίσης.

Επίσης, η κα. Λαγκάρντ δε θέλησε να βάλει την Ισπανία στην ίδια ομάδα με τις χώρες που έχουν δεχθεί την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα του σε πρόγραμμα διάσωσης.

Επίσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στην Ισπανία δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση, όπως στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Την ίδια άποψη διατύπωσε με πλήρη σαφήνεια και ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Φελίπε Γκονζάλεθ, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση της Ισπανίας γιατί τότε τελειώνει οριστικά η ευρωζώνη και θα ακολουθήσουν η Ιταλία και η Γαλλία, οπότε ξεχάστε το», τόνισε χαρακτηριστικά. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ