2013-11-24 09:25:06
Φωτογραφία για Υγεία: Αυτές είναι οι τροφές που πυροδοτούν τη φλεγμονή
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι τροφές που προκαλούν γενικευμένη φλεγμονή στο σώμα μπορεί να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία και να επιφέρουν ακόμη και τον πρόωρο θάνατο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια πραγματοποίησαν μελέτη σχετικά με τη διατροφή και τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού και διαπίστωσαν πως ακόμη και η ήπια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καρκίνου, διαβήτη ή καρδιοπάθειας.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε;

- Φυτικά έλαια: Αν και το φυτικό λάδι δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά συνιστούν να αποφεύγουμε το καλαμποκέλαιο και άλλα φυτικά έλαια που περιέχουν επικίνδυνα Ω-6 λιπαρά οξέα.

- Κόκκινο κρέας: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι τα κορεσμένα λιπαρά εκμηδενίζουν τα οφέλη που έχει η «καλή» χοληστερόλη στην καταπολέμηση της φλεγμονής, με αποτέλεσμα την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος ως προς τις μερίδες και να προτιμούμε καθαρό κρέας χωρίς μεγάλες ποσότητες λίπους.


- Επεξεργασμένοι καρποί: Το ψωμί, τα μπισκότα, τα πατατάκια και άλλες τέτοιου είδους προκατασκευασμένες τροφές ενισχύουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στη φλεγμονώδη αντίδραση.

- Αναψυκτικά: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν δύο αναψυκτικά την ημέρα παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα της αντιδρώσας πρωτεΐνης c (CRP), η οποία αποτελεί ένδειξη φλεγμονής και συνδέεται με την εμφάνιση εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ