2012-04-13 09:52:05
Φωτογραφία για Μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας μόνο για …λίγους!
Όχι ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να δημιουργήσει σύντομα ηλεκτρονική κάρτα για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του αφού προς το παρόν πολεμά... τα χρέη του προς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Όμως πιο τυχεροί είναι περίπου 2500 ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ, που εντάσσονται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, 60.000 ευρώ, με «έξυπνες» κάρτες ασφάλισης στην Κορινθία, πρόγραμμα που ενεργοποιεί ο ΟΠΑΔ.

Έναν εναλλακτικό τρόπο ασφαλιστικής κάλυψης, με τη χρήση μιας «έξυπνης» κάρτας στην οποία θα καταγράφεται η πλήρη εικόνα, χρήση και ανάγκες των ασφαλισμένων, υλοποιεί ο ΟΠΑΔ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Τις «έξυπνες κάρτες» ασφάλισης θα προμηθευτούν 2500, άμεσα και έμμεσα, ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ του νομού Κορινθίας και το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου και το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο όμως δεν αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο του ΕΟΠΥΥ, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της συνένωσης τομέων υγείας διαφορετικών ταμείων, είναι η ανατροπή των αδυναμιών και δυσλειτουργιών του συστήματος.


Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η απλοποίηση των διοικητικών πράξεων, η αυτοματοποίηση της χορήγησης ασφαλιστικού δικαιώματος, η θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των παρόχων υγείας, αλλά και η καταγραφή των δεδομένων των ασφαλισμένων για το σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών υγείας.

Το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) διαθέτει πανελλαδικά 300.000 ασφαλισμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (μαζί με το ΤΥΔΚΥ) ξεπερνάει το 1,7 εκατ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ