2012-04-13 10:21:08
Φωτογραφία για Μόνο στην Ελλάδα δεν ερευνούν τις διασυνδέσεις της Goldman Sachs
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις τη μεγάλη αδελφή των αγορών, την Goldman Sachs. Η νέα περιπέτεια της αμερικανικής εταιρείας αφορά την παροχή πληροφοριών από αναλυτές της, ποιος ξέρει σε ποιους και για ποια παιχνίδια. Τώρα η εταιρεία καλείται, έπειτα από διακανονισμό, να πληρώσει 22 εκατ. δολάρια πρόστιμο.

Η αμερικάνικη αρχή κεφαλαιαγοράς (SEC) ήρθε σε διακανονισμό με την Goldman Sachs έπειτα από κατηγορίες ότι δεν έλεγχε τους αναλυτές της για ανταλλαγή πληροφοριών σε επικείμενες αλλαγές ερευνών.

“Η SEC κατήγγειλε την Goldman Sachs ότι δεν διέθετε τις απαραίτητες πολιτικές και διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου ότι κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων, οι αναλυτές της εταιρείας μπορούσαν να μοιράζονται υλικό, μη δημόσιες πληροφορίες για επικείμενες αλλαγές ερευνών. Οι συναντήσεις αποτελούσαν συνηθισμένη πρακτική των αναλυτών της Goldman για να δίνουν καλύτερες ιδέες στους traders της εταιρείας και στη συνέχεια της περνούσαν σε μια εκλεκτή ομάδα πελατών” σημειώνεται στην καταγγελία της SEC.

Παιχνίδια για λίγους δηλαδή που θησαύριζαν επειδή ήξεραν από πριν τι θα συμβεί.

Μήπως να ψάξει κανείς αν κάποιοι και στην Ελλάδα είχαν ειδική πληροφόρηση;
antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κορυφώνεται το θείο δράμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κορυφώνεται το θείο δράμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ