2013-11-26 13:33:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Όνειρα του Σαίξπηρ από την ομάδα Αρένα - Τιμή εισιτηρίου
Συνεχίζονται οι μετακλήσεις αξιόλογων παραστάσεων και θεατρικών σχημάτων από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου 2013 το Πατρινό θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλ. Γεωργίου την παράσταση της ομάδας Αρένα «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, στις 21.15.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυνατό και πρωτότυπο θέαμα βασισμένο στις ονειρικές σκηνές και στις σκηνές φαντασμάτων των έργων του κορυφαίου Βρετανού δραματουργού. Η παράσταση αφορά μια επιλογή ονείρων με τα οποία επιδιώκεται η διερεύνηση των παρακάτω εννοιών: της εξουσίας, των τύψεων, των επιθυμιών, των εμμονών, του φόβου και του ιλίγγου. Η παράσταση επιδιώκει να μεταφέρει στο θεατή μια μαγική και συνάμα παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Τα «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάστηκαν αρχικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη θεατρική σεζόν 2011 - 2012 στο χώρο του ιδρύματος και απέσπασαν θετικές κριτικές από το κοινό και τον Τύπο. Στη συνέχεια, ανέβηκαν με επιτυχία, στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου ETHOS της Άγκυρας, τον Μάρτιο του 2013.


Μετάφραση: Εύα Σιμάτου

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Αλέξανδρος Σωτηρίου

Μουσική : Γιώργος Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Σκηνικά- Κουστούμια: Ομάδα Αρένα

Σκηνική εγκατάσταση – Γιώργος Μαραζιώτης

Μάσκες – Ευγενία Τραγάκη

Κίνηση – Τατιάνα Μύρκου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρλέν Σαίτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Χρήστος Τζιώτας, Αλέξανδρος Σωτηρίου.

Η Ομάδα Αρένα είναι μια από τις πιο ουσιαστικές, ενεργές και ενδιαφέρουσες ομάδες της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει ένα ευρύ ρεπερτόριο από σπάνια και πρωτοπαρουσιαζόμενα αξιόλογα θεατρικά έργα, κλασικά και σύγχρονα. Με το δικό της ιδιαίτερο στίγμα έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στα σημαντικά σχήματα του θεατρικού γίγνεσθαι. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Αλέξανδρος Σωτηρίου και η ηθοποιός και μεταφράστρια Εύα Σιμάτου. Μόνιμοι συνεργάτες, ο μουσικός Γιώργος Διαμαντόπουλος και ο φωτιστής Νίκος Σωτηρόπουλος.

Η Ομάδα Αρένα ιδρύθηκε το 2007 από τους αποφοίτους του Θεάτρου Τέχνης, Αλέξανδρο Σωτηρίου και Εύα Σιμάτου. Στα έξι χρόνια ύπαρξης, η Ομάδα Αρένα έχει παρουσιάσει 8 παραγωγές μεταξύ των οποίων η «Σπασμένη Καρδιά» του Τζων Φορντ στο Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Άνοιξης και στο Booze Cooperativa, ο «Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης, το «Παράπονο του Νεκροθάπτου» του Εμμανουήλ Ροΐδη στο Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων και στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων Ερμούπολης, η «Τέντα» σε παραγωγή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας (Β’ Σκηνή), το «Χάι Αμέρικα ΙΙ» στο Θέατρο Τόπος Αλλού και το «Χάι Αμέρικα» στο Θέατρο Βικτώρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρένα έχει λάβει τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αρμενίας (HIGH FEST), καθώς και κριτική από το διεθνές περιοδικό Multicultural Shakespeare.

Για εισιτήρια - κρατήσεις θέσεων το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (2610-623 730).

To εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ