2013-11-27 13:11:06
Φωτογραφία για Κλειστό τις νυχτερινές ώρες το Πεδίον του Άρεως
Καθημερινά, μεταξύ 11 το βράδυ και 6 το πρωί, θα είναι κλειστό για... το κοινό το Πεδίον του Άρεως.

Από την Τετάρτη (27.11.2013) τίθεται εν ισχύ η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Πάρκο, κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η προληπτική περίφραξη και το «λουκέτο» το βράδυ επελέγησαν , όπως σημειώνουν από την Περιφέρεια, για λόγους ασφαλείας αλλά και προστασίας του χώρου.

Ο κόσμος θα μπορεί να προσέρχεται στο Πεδίον του Άρεως, μπαίνοντας μόνο από συγκεκριιμένα σημεία (εισόδους) από τις 6 το πρωί. Μετά τις 11 το βράδυ οι πύλες θα κλείνουν.

«Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας πνεύμονας πρασίνου, χώρος αναψυχής και άθλησης και πρέπει να παραμένει καθαρός και ασφαλής, ανοιχτός στους πολίτες αλλά όχι ξέφραγο αμπέλι.

Αποφασίσαμε την προληπτική περίφραξη και το κλείσιμο για τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν όλη τη μέρα ένα όμορφο και ασφαλές πάρκο», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ
. Γιάννης Σγουρός. Περιγράφοντας την προτέρα κατάσταση, υπογράμμισε τους κινδύνους από την «έντονη παραβατικότητα και την ανεξέλεγκτη πρόσβαση περιμετρικά». Υπογράμμισε ότι επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα που θέτουν τη δημόσια υγιεινή και την ασφάλεια σε κίνδυνο. «Γι' αυτό επιλέξαμε τη λύση της περίφραξης. Διώξαμε από το πάρκο τα παραβατικά στοιχεία και τους καταληψίες σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Το καθαρίσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Ολοκληρώσαμε την περίφραξη και ψηφίσαμε κανονισμό να κλείνει το βράδυ το πάρκο».

Σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη διαθέσει 1.500.000 ευρώ από πόρους της για τις εργασίες που γίνονται και έχει δεσμεύσει 2.200.000 ευρώ για αυτές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα ο κ. Σγουρός απαρίθμησε τις παρεμβάσεις για το Πάρκο ως εξής:

- Έχει γίνει η πρόσληψη 25 εργατών και φυλάκων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δημοπρασίες για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την περιποίηση των φυτών και των δένδρων.

- «Σώσαμε τους φοίνικες από το κόκκινο σκαθάρι και μάλιστα αυξήσαμε τον αριθμό τους σε 400».

- Πραγματοποιείται διαγωνισμός για να λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο χωριό για παιδιά και μεγάλους στο χώρο του πάρκου.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει το πάρκο και να το βάλει στο καθημερινό του πρόγραμμα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αφιερώνουμε στα παιδιά την προσπάθειά μας αυτή για ένα πάρκο ασφαλές και καθαρό».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ