2013-11-27 13:07:15
Φωτογραφία για Παρουσία πέντε Μητροπολιτών οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας - Χωρίς γεύμα λόγω κρίσης
Κορυφώνονται το ερχόμενο Σάββατο με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέα.

Ήδη πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδος συρρέουν στον Ιερό ναό και με ευλάβεια προσεύχονται στη Χάρη του Αγίου.

Όπως γράφει η Γνώμη, στις εκδηλώσεις θα παραστούν τουλάχιστον πέντε αρχιερείς, οι οποίοι θα έρθουν μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, ποιος θα εκπροσωπήσει την πολιτική ηγεσία, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία του Αχαιού, Γεν. Γραμματέα Ενημέρωσης, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος έχει και την ονομαστική του εορτή.

Όσον αφορά στους αρχιερείς που θα παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα συγχοροστατήσουν με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, αυτοί είναι, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πάτρα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.


Το λατρευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει όπως πάντα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 29/11 με τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό ενώ θα ακολουθήσει η νυχτερινή Θεία λειτουργία στις 10 το βράδυ, πάντοτε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το Σάββατο 30/11 το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει η Θεία Δοξολογία και η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είχε απευθύνει πρόσκληση και στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος να έρθει στην Πάτρα για τον εορτασμό, ωστόσο ο κ.κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε πως δεν μπορέσει να παραστεί.

Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος θα έλθει στην Αχαΐα στις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς, στην μαρτυρική ορεινή πόλη των Καλαβρύτων.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΙ ΕΥΧΕΣ

Στον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα παραστούν στη Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Δήμαρχος Πατρέων θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και των φορέων, αλλά και τους δημότες, για ανταλλαγή ευχών με αφορμή τον εορτασμό της πόλης.

ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Η Δημοτική Αρχή, κι εφέτος δεν θα παραθέσει το καθιερωμένο γεύμα στους επισήμους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας που πλήττει όλο τον ελληνικό λαό, και βέβαια και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ