2013-11-29 11:32:05
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία των φαρμακοποιών για την απελευθέρωση του κλάδου
Την έντονη ανησυχία των φαρμακοποιών προκαλεί η ανακοίνωση των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη στη χώρα, που μεταξύ άλλων αφορούν την απελευθέρωση της διακίνησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων, την «ανάμειξη» στο θέμα και του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά... και αλλαγές σε πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείου.

Την Πέμπτη το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε εκτάκτως με τον Άδωνι Γεωργιάδη, για να θέσει τις απόψεις του αλλά και να διερευνήσει τις προθέσεις του υπουργού. Ο κ. Γεωργιάδης διασκέδασε τις ανησυχίες των φαρμακοποιών, τονίζοντας ότι τα θέματα του φαρμάκου άπτονται της δημόσιας υγείας και αποτελούν αποκλειστικό αντικείμενο αυτού.

Ο υπουργός Υγείας πανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί», και τόνισε ότι το φάρμακο πρέπει να δίνεται από φαρμακοποιό - όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να δίνεται από το κατάλληλο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύει τον πολίτη από παρενέργειες». Επίσης σημείωσε ότι ο υπερβολικός αριθμός φαρμακείων στη χώρα δεν επιτρέπει αλλαγές στα κριτήρια ίδρυσής τους.

Από πλευράς του προέδρου του ΠΦΣ, Κυριάκου Θεοδοσιάδη δηλώθηκε ότι τα φαρμακεία έχουν υποστεί την τελευταία τριετία σωρεία κτυπημάτων και ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν την παραμικρή περαιτέρω απώλεια.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ