2012-04-13 15:24:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Καταγγέλλουν παράνομες εργασίες στην Αλυκή οι Οικολόγοι
H Eπαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει την έναρξη εργασιών για την κατασκευή φυτωρίου στις παρυφές της Αλυκής Λάρνακας παρά τον κυκλικό κόμβο της Φανερωμένης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κινήματος αναφέρεται ότι ''σύμφωνα με επίσημη παραδοχή που περιλαμβάνεται σε επιστολή του Δημοτικού Μηχανικού Λάρνακας κ. Καρακατσάνη, έχει εκμισθωθεί μέρος του υπό αναφορά τεμαχίου από τον Κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών, για ανέγερση φυτωρίου / ανθοπωλείου με λυόμενου τύπου υλικά, μεγίστου εμβαδού 80m² παρά τον κυκλικό κόμβο Φανερωμένης''. Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι ''για το εν λόγω φυτώριο έχει υποβληθεί αίτηση στο Δήμο Λάρνακας για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, την οποία η Επιτροπή Πολεοδομίας σε συνεδρία της, ενέκρινε την ανέγερση καταστήματος μεγέθους 50m² και κάλεσε τον αιτητή να υποβάλει, εάν επιθυμεί, αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας για την υπόλοιπη ανάπτυξη (φυτώριο). Με βάση την απόφαση αυτή, εκδόθηκε η πολεοδομική άδεια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτηση για άδεια οικοδομής ούτε αίτηση κατά παρέκκλιση. Οι παράνομες εργασίες στον χώρο άρχισαν αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης και αφορούσαν χωματουργικές εργασίες» σημειώνεται στην επιστολή του Δημοτικού Μηχανικού Λάρνακας.


Μετά από καταγγελία της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο Δήμος σε δική του επιστολή αναφέρει ότι ''ανταποκρίθηκε άμεσα στην παράνομη ενέργεια με επιτόπια επίσκεψη όπου επιδόθηκε στον παρανομούντα ειδοποίηση επιβολής με βάση τον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο. Μετά τη διαπίστωση ότι δεν έχει επέλθει συμμόρφωση στην ειδοποίηση επιβολής, ζητήθηκε από τον νομικό σύμβουλο η λήψη δικαστικών μέτρων και ορίστηκε προς τούτο ποινική υπόθεση. Ο Δήμος Λάρνακας προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβολή της έννομης τάξης» αναφέρεται στην επιστολή. Το Κίνημα Οικολόγων στη γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι ''ανησυχούμε για την σταθερή και αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα πέριξ της Αλυκής Λάρνακας. Ακόμα και τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας τεμάχια γίνονται βορά στην αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη. Η Αλυκή Λάρνακας ασφυκτιά και στραγγαλίζεται, ενώ συνεχίζεται η ρύπανση από τα λύματα των γύρω οικισμών'' καταλήγει η ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ!..
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ!..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ