2012-04-13 15:29:26
Φωτογραφία για ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά τη Μ.Παρασκευή

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των πλοίων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου σημειωνόταν ''μικρή ουρά'' 200 μέτρων, λόγω της βραδυπορίας στα διόδια.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί της Μ.Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Μ.Παρασκευής, από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 85.532 οχήματα και από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας 68.684 οχήματα.

Συγκριτικά με το 2011 παρατηρείται μείωση 12%, αφού την ίδια ημέρα είχαν περάσει από τα διόδια στις δυο μεγάλες εθνικές οδούς συνολικά 175.000 οχήματα.


Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας. Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξουν μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι, τα οποία όμως θα διεξαχθούν με πληρότητα 100%.

Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά τη Μ.Παρασκευή

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα, Μ.Παρασκευή στη Βαρβάκειο Αγορά, με τις τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια να κυμαίνονται από 6,50 έως 8 ευρώ το κιλό, λίγο πιο πάνω από όσο πωλούνταν τη Μ.Πέμπτη.

Όσοι προσβλέπουν σε χαμηλότερες τιμές προγραμματίζουν τις αγορές του για αύριο, Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι κρέας και λαχανικά πέφτουν στις χαμηλότερες τιμές για να ξεπουλήσουν οι κρεοπώλες και οι μανάβηδες.

Ωστόσο, οι κρεοπώλες συστήνουν στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός της ημέρας, γιατί το Μεγάλο Σάββατο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ποσότητες θα έχουν εξαντληθεί.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, παρά το γεγονός ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού είναι μικρότερο σε σχέση με πέρσι, «οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52% σε σχέση με το Πάσχα του 2011.

Ενδεικτικά, τα κουνουπίδια πωλούνται έως και 52% φθηνότερα, τα καρότα 50%, το λάχανο 49%, τα σκόρδα 54%, οι ντομάτες 17%, το σπανάκι 29%, οι πατάτες 39%.

Στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δείχνουν πως φέτος και τα κρεατικά είναι φθηνότερα κατά 10,44%.

Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπάρχει μεγάλη προτίμηση το φετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (17,11%) όσο και του κατσικιού (13,36%), ενώ πτώση παρουσιάζουν το κοτόπουλο (10,59%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (0,68%).

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα, Μ.Παρασκευή έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το Μ.Σάββατο θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ