2013-12-01 16:18:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Ξεκινά η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η θρυλούμενη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλία Παναγούλη, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση των δημοτικών αστυνόμων σε αστυνομικές υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας.

Ο κ. Παναγούλης ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να λάβει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, πως δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2014 και έπειτα να έλθει στην Βουλή προς ψήφιση. «Υπολογίζουμε ότι μέσα στο 2013 θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση στην δομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιλάμε για 4 κλάδους, ο πρώτος της αστυνόμευσης, ο δεύτερος της δίωξης λαθρομετανάστευσης, ο τρίτος σχετικά με τα θέματα ασφαλείας και ο τέταρτος που αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.


«Αυτό θα επιφέρει περαιτέρω αναδιάρθρωση στις Αστυνομικές Διευθύνσεις όπου θα έχουμε υποβάθμιση του Επιτελείου το οποίο θα γίνει γραφείο διοικητικής υποστήριξης. Ακόμα θα έχουμε περισσότερο οργανωμένες υπηρεσίες Ασφαλείας σε επίπεδο διεύθυνσης που θα εδρεύουν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, ενώ θα ιδρυθούν και αυτοτελή τμήματα αλλοδαπών ανά Διεύθυνση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγούλης, εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση. «Ούτως ή άλλως έχει γίνει ένας τεχνικός σχεδιασμός από διάφορους επιστήμονες και με την έξαρση της εγκληματικότητας, θεωρούμε αναγκαία την αναδιάρθρωση έτσι ώστε να υπάρξει ένα πιο ευέλικτο μοντέλο. Το δυσάρεστο είναι ότι θα έχουμε την κατάργηση 6700 οργανικών θέσεων και με αυτό τον τρόπο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα παρουσιάσει μείωση των οργανικών θέσεων». Όμως ο κ. Παναγούλης δεν αναφέρθηκε μόνο στις οργανικές θέσεις που χάνονται αλλά και στην ευχάριστη εξέλιξη της προσθήκης των δημοτικών αστυνόμων σε υπηρεσίες της Ηλείας.

«Έχουμε την πληροφόρηση ότι θα έρθουν 14 άτομα στο Α.Τ. Πύργου, τέσσερα στο Α.Τ. Αμαλιάδας και τέσσερα στο Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αυτό αποτελεί μία θετική εξέλιξη.

Ουσιαστικά οι δημοτικοί αστυνομικοί θα έχουν τα καθήκοντα τα οποία είχαν και πριν και θα αξιοποιηθούν περισσότερο. Θεωρώ ότι εδώ είναι ο φυσικός τους χώρος και θέλω να τους καλωσορίσω, είναι δικοί μας άνθρωποι και θα βοηθήσουν στο έργο της Αστυνομίας» είπε ο κ. Παναγούλης ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στο διάστημα που δεν υπήρχε δημοτική αστυνομία στους δρόμους υπήρξαν αρκετά προβλήματα στις πόλεις.

Τέλος αναφερόμενος στο πιο ουσιαστικό μέρος της αναδιάρθρωσης αυτό της συγχώνευσης των αστυνομικών υπηρεσιών τόνισε πως σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός αφορά την βασική δομή του Αρχηγείου. Θα υλοποιηθεί την αρχή του 2014 και θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, της χαρτογράφησης ανά νομό και υπηρεσία, με βάση όλα τα δεδομένα που θα δώσουν ένα πιο ευέλικτο μοντέλο.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ