2012-04-13 18:06:35
Φωτογραφία για Φουντώνουν οι φωνές για κούρεμα των στεγαστικών δανείων
«Κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» Ο κ. Οικονόμου εκτιμά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να επιτρέψει μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης δανείων, επωφελή για τα νοικοκυριά αλλά και την εθνική οικονομία.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες, αφού, όπως εξηγεί, τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, «εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως «η επαπειλούμενη από πέρυσι αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατανοεί, όπως λέει, τον θυμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει όμως πως «δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα συναισθήματα μας αυτά για να γκρεμιστεί η παράταξη». Εκφράζει ακόμη τη βεβαιότητα πως το πολιτικό σώμα «θα δώσει καθαρή πλειοψηφία στις δυνάμεις που υπηρέτησαν με συνέπεια και δεσμεύονται καθαρά να υπηρετήσουν την ασφαλή επαναφορά των πραγμάτων σε μια σταθερή και ανοδική τροχιά». planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ