2013-12-02 10:01:34
Φωτογραφία για Δήμος Πειραιά      Μακιαβελική καραμπόλα η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου...!!!
Ο Γιώργος Βερνίκος, πετυχημένος επιχειρηματίας και με πλούσια αντιδικτατορική δράση, δηλώνει ότι επιθυμεί να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στον Πειραιά. 

Αναμφίβολα, ο κ. Βερνίκος, δεν μπορεί να θεωρηθεί «ουρανοκατέβατος» στην πολιτική σκηνή. Αντίθετα, είναι «πολιτικό ον» με όλη την Αριστοτελική έννοια του όρου. Υπήρξε αγωνιστής του Πολυτεχνείου με ιδεολογικές ρίζες στην αριστερά. Κινείται στην ευρύτερη κεντροαριστερά με μια ιδιαίτερη συμπάθεια, - ίσως και  εξαιτίας των κοινωνικών συναναστροφών του - , στην εκσυγχρονιστική ομάδα.! Διατηρεί δε άριστες σχέσεις με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και θεωρείται προσωπικός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε για μια ημέρα υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της τρικομματικής ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ αν και αποχώρησε μετά την ορκωμοσία του λόγω off shore εταιρειών που διατηρούσε και οι οποίες δεν μπορούσαν πολιτικά να "συγχωρεθούν".


   Οι γνωρίζοντες καλά το παρασκήνιο και το μαγειρείο που σιγοβράζει εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών πιστεύουν πως η υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου στον Δήμο Πειραιά είναι «συμφωνημένη» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στοχεύει να πιέσει τον πρωθυπουργό να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

   Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει η όντως Μακιαβελική εκλογική καραμπόλα.?

    Οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί δεν επιθυμούν κοινή κάθοδο στην Περιφέρεια Αττικής με γαλαζοπράσινο ψηφοδέλτιο υπό τον απερχόμενο Περιφερειάρχη και πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου να ορίζει κομματικό υποψήφιο. Ο πρωθυπουργός αντίθετα θέλοντας να μην διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες της δικομματικής κυβέρνησης προκρίνει τον κ. Σγουρό.

   Με το εν λόγω γαλάζιο παρασκήνιο υπόψη μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Βερνίκου στον Πειραιά μπορεί σαφέστατα να αδυνατίσει κατά την πρώτη Κυριακή την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, -  κουμπάρου και προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού - , Βασίλη Μιχαλολιάκου και να της δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες επιτυχίας κατά τον δεύτερο γύρο.

   Ασφαλέστατα, ο πρωθυπουργός δεν θα επιθυμούσε επ ουδενί να χαθεί ο Πειραιάς. Τα αρνητικά μηνύματα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα δημιουργούσαν μύρια όσα προβλήματα και θα γιγάντωναν τα ήδη υφιστάμενα.

    Εύκολα, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα πως μια υποψηφιότητα Βερνίκου μπροστά στην απώλεια του Πειραιά πιέζει για ανακοίνωση της στήριξης Γιάννη Σγουρού από το Μέγαρο Μαξίμου…!!!

                                                        Γ. Σπ. Π. 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ