2012-04-13 21:01:35
Φωτογραφία για Χιλιάδες Ιταλοί διαδήλωσαν κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό
Σύγκρουση Μόντι - συνδικάτων για τη μεταρρύθμιση Χιλιάδες Ιταλοί διαδήλωσαν την Παρασκευή υπό βροχή στους δρόμους της Ρώμηςκόντρα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που μπορεί να αφήσει χωρίςσύνταξη για μία πενταετία 60.000 εργαζόμενους που δέχθηκαν εθελούσια έξοδο,καθώς και ενάντια στις αλλαγές στον χάρτη εργασίας που διευκολύνουν τιςαπολύσεις. 

«Δεν μισώ τον Μόντι, αλλά οι δυστυχώς οι τεχνοκράτες δεν γνωρίζουν ότι πίσωαπό τους αριθμούς βρίσκονται πραγματικοί άνθρωποι» δήλωσε ο 58χρονος συνταξιούχος Αντόνιο Λουπάνο, ένας από τους χιλιάδες Ιταλούς που έδωσαν το «παρών» στην ογκώδηδιαδήλωση που κατέληξε στην πλατεία Σάντι Απόστολι της Ρώμης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κόντρα στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΜάριοΜόντι στο μέτωπο της οικονομίας κάλεσαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα Cigl Cisl και Uil, κηρύσσοντας οκτάωρη γενική απεργία σε δημόσιοκαι ιδιωτικό τομέα.


Κύρια αιτία της κινητοποίησης, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματοςκαι της αγοράς της εργασίας, που διευκολύνει τις απολύσεις.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δημιουργούν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη,για διάστημα μέχρι και πέντε χρόνων, τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενοι που είχανδεχθεί τους περασμένους μήνες την «εθελούσια έξοδο» η οποία τους προτάθηκε απόδιάφορες επιχειρήσεις (ιταλικά ταχυδρομεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών)

«Το φαινόμενο αυτό αφορά πολλούς περισσότερους εργαζόμενους από όσους πιστεύειη κυβέρνηση. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι κανείς δεν μπορεί ναεπιτρέψει στον εαυτό του να παίξει με το μέλλον, με την ζωή των εργαζομένων καιτων συνταξιούχων δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Bάσει υπολογισμών του συνδικάτου, τα «θύματα της εθελούσιας εξόδου» μπορείνα φθάνουν και τα 300.000 άτομα.

«Η υπουργός εργασίας έχωσε το κεφάλι κάτω από την άμμο, όπως κάνουν οιστρουθοκάμηλοι. Πρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις στο πρόβλημα όσων έμεινανχωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη λόγω της εθελούσιας εξόδου. Πρόκειται γιαχιλιάδες συμπολίτες μας» τόνισε ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Ανζτελέτι.

Συνεργάτες της Ιταλίδας υπουργού Εργασίας Ελσα Φορνέρο έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις επόμενεςεβδομάδες και ότι πρόκειται, πιθανότατα, να διατίθενται τρία δισεκατομμύριαευρώ το χρόνο, μέχρι το 2017, για να παρασχεθεί επαρκής οικονομική κάλυψη. 

Κύρια συνθήματα των σημερινών κινητοποιήσεων ήταν «Έλσα μην κλαις, κλαίμε ήδηεμείς και είμαστε πάρα πολλοί», «Μόντι -Φορνέρο, δεν θα μας πάτε στονεκροταφείο» και «Η αξιοπρέπειά μας δεν γνωρίζει μεταρρυθμίσεις».

Εν τω μεταξύ, τα επίσημα στοιχεία που αφορούν την βιομηχανική παραγωγή,αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα. Τονπερασμένο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, σημειώθηκε πτώση6,8%. 

Οι αρνητικότερες επιδόσεις, παρατηρήθηκαν στον τομέα χημικών προϊόντων (-14%),πώλησης αυτοκινήτων (-11,2%), και στα κύρια καταναλωτικά αγαθά (-10%).
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ