2013-12-04 11:26:15
Φωτογραφία για ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΝΑΙ στην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, ΟΧΙ στις απολύσεις.
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα. Τηλ. – Fax: 2107785805, 6944542664

www.eni-eopyy.net , www.eni-eopyy.gr, email: [email protected]

Αθήνα 03/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΝΑΙ στην μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, ΟΧΙ στις απολύσεις. 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, φροντίζουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι είναι υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως καμία απώλεια θέσεων εργασίαςκαθώς η ΠΦΥ έχει ανάγκη από μεγάλο αριθμό ιατρών κυρίως στην περιφέρεια,

Τονίζουμε ότι η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών και των λοιπών εργαζομένων στις δομές του πρώην ΙΚΑ θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση εργασίας και θα φροντίσει να πετύχει η κινητοποίηση των συναδέλφων μας χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.


Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε ότι 5000 ιατρεία συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών σε όλη την Ελλάδα δέχονται με τον ΕΟΠΥΥ το σύνολο των ασφαλισμένων, έχοντας την δυνατότητα για 58000 επισκέψεις ημερησίως, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας του πρώην ΙΚΑ, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας.

Πάγια θέση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι ότι υπάρχει ανάγκη τολμηρής μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ με νέες πολιτικές που θα έχουν ως βασικούς άξονες τα παρακάτω:

ΟΧΙ στον περιορισμό πρόσβασης των ασφαλισμένων σε εξειδικευμένους ιατρούς – ΝΑΙ στον οικογενειακό ιατρό ως δικαίωμα και όχι ως υποχρέωση του ασφαλισμένου.

Ανοικτός ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και σε όλους τους πολίτες. Οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι δικαιούνται ως πολίτες αυτής της χώρας να έχουν τις βασικές παροχές με κάλυψη του κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ναι στα Κέντρα Υγείας 24 λειτουργίας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η πρόσβαση στα νοσοκομεία θα πρέπει να γίνεται μετά από επίσκεψη σε ιατρό της ΠΦΥ, εκτός βέβαια από τα έκτακτα περιστατικά και όσα διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ.

Αμοιβή των ιατρών κατά πράξη και περίπτωση. ΟΧΙ στην ισοπεδωτική αμοιβή με αντιμισθία. Κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων. Συμμετοχή στην κλινική επίσκεψη, όπως εφαρμόζεται ήδη στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία.

Κεντρικός πυλώνας της ΠΦΥ είναι το ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με το δημόσιο δίκτυο των κέντρων υγείας.

Εφαρμογή συστημάτων κινήτρων και αντικινήτρων για περιορισμό της προκλητής ζήτησης υπηρεσιών υγείας και της υπερσυνταγογράφησης.

Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

Το 15% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ να δοθεί στην ΠΦΥ από το 8% που είναι σήμερα.

Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε πραγματικό διάλογο με σκοπό την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων με επίκεντρο τους ασφαλισμένους αλλά και τους λειτουργούς της υγείας

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χρ. Παπασιδέρης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ