2013-12-04 12:14:06
Φωτογραφία για Έρχονται οι υποψήφιοι...
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Μέσα σε όλα τα άλλα, στη χώρα του ΠΟΤΕ, ξεκίνησαν ανεπίσημα και επίσημα οι «ζυμώσεις» για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, αλλά για καλό και κακό τα κόμματα, αυτή η μεγάλη πληγή της χώρας, μετρούν... τις δυνάμεις τους για τις εθνικές εκλογές, να δουν ΑΝ γλυτώσουν το «δαγκωτό μαύρισμα».

Για πολλά χρόνια στη χώρα αυτή, τα κόμματα έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους στην αυτοδιοίκηση, στις μικρές κοινωνίες.

Έτσι, τα «γραφεία» των κομμάτων, αποφασίζουν ΤΙ θα γίνει και στον πιο απομακρυσμένο δήμο της χώρας άσχετα με το αν γνωρίζουν την ύπαρξη του μόνο από την «κουκίδα», το σημείο στον χάρτη και αγνοούν παντελώς τα όποια προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του.

Μάλιστα, για να ελέγχουν καλύτερα τα πράγματα, ΟΛΑ τα κόμματα φροντίζουν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, και για να το πετυχουν αυτό, από τότε που βγήκαν οι λάσπες, μοιράζουν…… «χρίσματα».


Έτσι βλέπουμε στις εκλογές τις αυτοδιοικητικες, να έχουμε και εκεί «πολύχρωμα» ψηφοδέλτια, και υποψηφίους οι οποίοι ΔΕΝ προέρχονται από την λαϊκή – τοπική κοινωνία για την οποία έτσι και εκλεγούν θα εργαστούν, αλλά από την κομματική.

ΤΑ αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους.

Το 99% των δήμων είναι ξεκρέμαστοι από υποδομές και όλα όσα συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους γιατί το ΚΟΜΜΑ κάνει κουμάντο στο πιόνι τον δήμαρχο, και στο κόμμα, δεν ενδιαφέρει αν θα λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Το κόμμα νοιάζεται για άλλα.

Το είπαμε, να μην το ξανάλεμε, και ας μην αρέσει αυτό στους όποιους παρατρεχάμενους γυμνοσάλιαγκες, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.

Πάμε λοιπόν για εκλογές, και για ακόμα μια φορά, θα δούμε , τι λέω θα δούμε, βλέπουμε υποψηφίους ΟΧΙ γιατί είναι ΑΞΙΟΙ και έχουν τη λαϊκή αποδοχή, αλλά επειδή είναι του κόμματος, ΕΙΧΑΝ ψήφους, και ξαναμπαίνουν υποψήφιοι.

Σου λένε τα γραφεία των Αθηνών, αυτός έχει δικούς του 2000 ψήφους ο άλλος 70000 θα τους προωθήσουμε ανάλογα.

Από τους πολιτικάντηδες των μπαλκονιών, μέχρι και τους μικρότερους, πολλοί είναι εκείνοι που λένε το γνωστό ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΨΗΦΟΥΣ.

Λες και οι ψηφοφόροι είναι τα σκλαβάκια, τα άβουλα πλάσματα που ελέγχονται από τους εξυπνάκηδες που οι περισσότεροι δεν είναι άξιοι να χωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα.

Και ένα άλλο φρούτο των ημερών, είναι η υποτιθέμενη «ανεξαρτησία» των υποψηφίων.

Σου λέει ο υποψήφιος δήμαρχος, ΕΓΩ κατεβαίνω «ανεξάρτητος» χωρίς χρίσμα από κόμμα, με ανθρώπους από ΟΛΟΥΣ τους χώρους στο ψηφοδέλτιο μου για το καλό του τόπου.

Πολύ ωραίο κάτι τέτοιο για να είναι αληθινό και αυτό γιατί στο τέλος, πως γίνεται ρε παιδί μου, βλέπουμε τον κατά τα άλλα «ανεξάρτητο», να στηρίζεται πάλι από κάποιο κόμμα.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Να μπουν άνθρωποι ΑΞΙΟΙ απ’ όπου κι αν προέρχονται (ο καθένας έχει την ιδεολογία του) με ΘΕΛΗΣΗ και ΑΓΑΠΗ για τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Το ξαναλέω το φωνάζω (και δεν είμαι ο μόνος) και θα το φωνάζω συνέχεια.

Και οι όποιοι «ανεξάρτητοι» να είναι στην πραγματικότητα και όχι μόνο στη θεωρία, και να περιμένουν την «κομματική σπρωξιά» στα κρυφά.

Επιτέλους, ας γίνει κάποτε κάτι καλό για τον τόπο ξεκινώντας από το σπίτι μας.

Οι όποιοι υποψήφιοι, να λάβουν πολύ σοβαρά υποψιν ότι οι καρέκλες της αυτοδιοίκησης πλέον είναι χειρότερες από ηλεκτρικές.

Και να σκεφτούν πολύ καλά, ότι οι όποιες «ευκαιρίες» και άλλοθι έχουν τελειώσει από τον κόσμο.

Θέλω να δω λοιπόν, κάποιους «ανεξάρτητους» κατά φαντασία με τι μούτρα θα προσεγγίσουν αυτή τη φορά τον κόσμο που τους πήρε χαμπάρι και τους έχει στην …. μπούκα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ