2012-04-14 00:36:05
Φωτογραφία για Σόρος: «Η ευρωπαϊκή κρίση έχει μπει στην θανάσιμη φάση της»
Η λιτότητα που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρωζώνη θέτει σε οικονομικό κίνδυνο όλη την περιοχή και θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρώ, σύμφωνα με τον... δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με άρθρο του Σόρος στην επιθεώρηση «Project Syndicate», η ευρωπαϊκή κρίση «έχει μπει στη λιγότερο ασταθή αλλά περισσότερο θανάσιμη φάση της» και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται θα οδηγήσει πιθανότατα στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνη διέξοδος από το σπιράλ της ύφεσης, κατά τον μεγαλοεπενδυτή, είναι η βαθύτερη «οικονομική ολοκλήρωση» της Ευρωζώνης ώστε όλες οι χώρες-μέλη να σηκώσουν το βάρος του χρέους.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος ασκεί τόσο δριμεία κριτική στην γερμανικής έμπνευσης οικονομική πολιτική. Τον Ιανουάριο, στο Νταβός, είχε πει ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πολύ μικρή αντίληψη του πως λειτουργούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και τα έκαναν θαλασσα». Είχε τονίσει δε ότι η σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλει η Γερμανία θα δημιουργήσει εντάσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ