2013-12-07 09:59:07
Φωτογραφία για Το προφίλ της Ιαπωνίας
Ήταν να μην κάνει την αρχή η Eθνική ομάδα της Ιαπωνίας που μέχρι το 1998 δεν είχε πάρει ποτέ μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά από τότε δεν έχει λείψει ποτέ από Μουντιάλ.

Δύο φορές, το 2002 όταν και φιλοξένησε τη διοργάνωση αλλά και το 2010 κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά… μέχρι εκεί.

Πώς προκρίθηκε

Δυσκολεύτηκαν αλλά τα κατάφεραν οι «μπλε σαμουράι» προκειμένου να προκριθούν στο Μουντιάλ. Αρχικά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τρίτο προκριματικό όμιλο της ασιατικής ζώνης. Συγκέντρωσε 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από το Ουζμπεκιστάν, αφήνοντας εκτός συνέχειας Βόρεια Κορέα και Τατζικιστάν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη και στο δεύτερο γκρουπ της επόμενης φάσης βγήκε εύκολα πρώτη με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Ο προπονητής

Μετά από μια σπουδαία καριέρα στους πάγκους ιταλικών ομάδων, το 2010 ο Αλμπέρτο Τζακερόνι αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας. Υπό την καθοδήγησή του οι «μπλε σαμουράι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ασίας το 2011 και το Κύπελλο Ανατολικής Ασίας την επόμενη χρονιά, ενώ τώρα οδήγησε την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στόχο να την φτάσει μακριά.


Το αστέρι

Ένα μίγμα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται κατά βάση στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και σε εκείνο της Γερμανίας αποτελεί το ρόστερ της εθνικής Ιαπωνίας. Το μεγάλο αστέρι όμως, δεν παίζει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο. Ο Κεϊσούκε Χόντα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα 27 του είναι ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τις φήμες για μετακόμισή του σύντομα στην Ιταλία (ακούγεται έντονα η Μίλαν) να έχουν φουντώσει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ