2012-04-14 06:16:05
Φωτογραφία για «Διάβαση από την οδύνη στην ελπίδα» το Πάσχα το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερόθεου
Την «διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας», σηματοδοτεί το Πάσχα, όπως αναφέρει στο μήνυμά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προτρέποντας τους πιστούς να μην  επιτρέψουν στην θλίψη να σκοτεινιάσει την ζωή τους, αλλά να αφήσουν το «ανέσπερο φως της Αναστάσεως να φωτίσει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

" Οι δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας έχουν έντονη τη γεύση των θλίψεων, της πικρίας, της κόπωσης και της απόγνωσης που αναδύονται σε κάθε ανάβαση προς τον Γολγοθά".

Αυτό τονίζει στο Πασχαλινό μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

" Αν ο Χριστός", συνεχίζει ο αρχιεπίσκοπος, "δεν είχε αναστηθεί, δεν θα υπήρχε λόγος και νόημα να απευθύνουμε πασχάλιους χαιρετισμούς, όταν η ζωή γύρω μας όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται και η ανθρώπινη ύπαρξη απαξιώνεται".

Ο αρχιεπίσκοπος τονίζει το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επι του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, που όπως λέει "είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος".


Παράλληλα υπογραμμίζει: "Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Σημαίνει τη δύναμη της εναντίωσης στην παρακμή και στο αρνητικό ρεύμα της κάθε εποχής. Ορίζει την έξοδο προς την Αλήθεια. Σηματοδοτεί την απελευθέρωση από τα δεσμά της ανθρώπινης φιλαυτίας και των ψεύτικων υποσχέσεων, την έξοδο προς τη συνάντηση με τους άλλους, για να γινόμαστε μέσα στην Εκκλησία, η κοινωνία της αγάπης".

Ο αρχιεπίσκοπος προτρέπει επίσης: " Ας μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία. Η καθημερινότητά μας βιώνει συνεχώς την προσπάθεια του κακού να δηλητηριάζει τη ζωή μας και να πληγώνει την ελπίδα μας. Όμως "Χριστός Ανέστη". Και έκθαμβοι αντικρίζουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης "πάσι ζωήν ανατέλλοντα". "Χριστός Ανέστη" . Και μας προσφέρει "αλλης βιοτής της αιωνίου απαρχήν".

Και καταλήγει : "Ας μην αφήσουμε τις θλίψεις και τις ωδίνες που γεννά η σημερινή δύσκολη κατάσταση του τόπου μας να σκοτεινιάσει τη ζωή μας. Ας αφήσουμε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας και να φωτίσει τον δρόμο για έναν καλύτερο αύριο".α
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ