2012-04-14 07:35:48
Φωτογραφία για Τουρκία: Συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει της συνάντησης των «έξι» για το Ιράν
Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η τουρκική διπλωματία εν όψει της αυριανής συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη των έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν, κατά την οποία θα συζητηθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η συνάντηση, η δεύτερη που συγκαλείται μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να εκτονώσει την ένταση που συσσωρεύτηκε με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και όπως ελπίζει η τουρκική διπλωματία, θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συνομιλίες.

Οι εκπρόσωποι Ηνωμένων Πολιτειών της Ρωσίας της Κίνας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Κ. Αστον , βρίσκονται ήδη στην Κωνσταντινούπολη όπου απόψε το βράδυ θα παραστούν σε γεύμα που παραθέτει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία δεν συμμετέχει στη συνάντηση, αλλά την φιλοξενεί και τη διευκολύνει. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνάντησης, αλλά δεν μεταφέρει κάποιο «μήνυμα» από την μία προς την άλλη πλευρά. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει όλα τα μέτρα, ώστε οι συνομιλίες να συνεχιστούν και την Κυριακή, αν χρειαστεί, αν και η καταρχήν οργάνωση προβλέπει την ολοκλήρωση της συνάντησης το Σάββατο.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάσχα στα Ανώγεια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάσχα στα Ανώγεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ