2012-04-14 07:32:08
Φωτογραφία για Οι περιοχές με την ακριβότερη τιμή της βενζίνης
Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαμορφώνεται στο 1,849 ευρώ το λίτρο ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ. Οι ακριβότεροι νομοί είναι το Λασίθι, η Κεφαλονιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, oι Κυκλάδες, η Ευρυτανία και το Ηράκλειο όπου η μέση τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται μέχρι 1,955 ευρώ. Στον αντίποδα, φθηνότερες είναι οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ανατολική Αττική, Σέρρες και Αθήνα όπου η μέση τιμή ξεκινά από 1,822 ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου η βενζίνη έχει ακριβήνει σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ).

Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών (η αμόλυβδη ξεπέρασε στο τέλος Μαρτίου τα 1200 δολάρια ανά μετρικό τόνο, έναντι 980 δολαρίων στην αρχή του χρόνου).

Αντίστοιχη είναι η εικόνα για το ντήζελ κίνησης με ακριβότερες περιοχές την Κρήτη και την Κεφαλονιά (μέση τιμή έως 1,68 ευρώ) και φθηνότερες τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (από 1,559 ευρώ). planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εμετική...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εμετική...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ