2012-04-14 09:09:12
Φωτογραφία για Κανείς δεν διεκδίκησε επιδότηση για το Τρενάκι του Πηλίου
Κι ενώ ο Βορίδης επιδότησε με εκατομμύρια άλλες τουριστικές γραμμές - Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ στο έλεος των ανίκανων Βουλευτών, Περιφερειάρχη και Δημάρχου... ακόμα και τώρα, προεκλογικά...!!! - ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ έκανε η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Τζ. Τσαλίκη

Απίστευτα όσα αποκάλυψε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας και υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Τζούλια Τσαλίκη, κατά την επίσκεψή της στον σιδηροδρομικό σταθμό Άνω Λεχωνίων Πηλίου, με αφορμή το ξεκίνημα των διαδρομών του ιστορικού τρένου του Πηλίου για τη νέα τουριστική περίοδο.

Η κ. Τσαλίκη, αφού συνομίλησε με του υπεύθυνους του ΟΣΕ, τους οποίους συνεχάρη για την ετοιμότητα των συρμών, αλλά και ταξιδιώτες που με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της διαδρομής Άνω Λεχώνια - Μηλιές, τόνισε ότι "το τρενάκι αποτελεί μέρος της ταυτότητας της περιοχής μας και προσδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό".


"Για τον λόγο αυτό", συνέχισε η κ. Τσαλίκη, "είναι ανάγκη να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με φιλικότερες τιμές, ιδιαίτερα για τις οικογένειες".

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε μεγάλη ανησυχία πληροφορούμενη για την απουσία πρόβλεψης επιδότησης της γραμμής στο σχέδιο της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που παρουσίασε στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την προηγούμενη Τρίτη, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βορίδης.

Η σύμβαση αυτή αφορά στη χρηματοδότηση δρομολογίων για την περίοδο 2011-2013 ως εξής: αναδρομικά για το 2011 πενήντα εκατομμύρια ευρώ, για το 2012 σαρανταοκτώ εκατομμύρια ευρώ και για το 2013 σαρανταπέντε εκατομμύρια ευρώ.

Στις επιδοτήσεις αυτές περιλαμβάνονται δύο τουριστικά δρομολόγια:

Ολυμπία - Κατάκωλο - Ολυμπία, με ετήσια επιδότηση 1,3 εκατομμύρια ευρώ και Διακοφτό - Καλάβρυτα - Διακοφτό με 788 χιλιάδες ευρώ.

Στον κατάλογο λάμπει δια της απουσίας του το τρενάκι του Πηλίου.

"Καλώ όλους τους τοπικούς παράγοντες και φορείς να θέσουν άμεσα το ζήτημα στην αρμόδια πολιτική ηγεσία ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση, για να περιληφθεί και το τρενάκι του Πηλίου. Δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω από την αυτοδίκαια ισότιμη μεταχείριση της Μαγνησίας", δήλωσε η Τζούλια Τσαλίκη.

Αλήθεια, ρωτάμε τώρα εμείς, κύριοι Βουλευτές της Μαγνησίας, μετά από τόση αδιαφορία και θέλετε να διεκδικήσετε και πάλι την ψήφο των Μαγνησιωτών;

Εις ότι αφορά ειδικά την κυρία Ροδούλα Ζήση, παρά τα ως άνω, ακόμα ψάχνουμε τον λόγο για τον οποίο αφήνει ορφανή την Μαγνησία και πολιτεύεται στην Β' Αθήνας. Ελπίζουμε πάντως, όχι για την σώσει, γιατί στην Μαγνησία, αν και δεκαετίες Βουλευτής, απέτυχε παταγωδώς.

Όσο για τον Λαρισαίο Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Βόλου, που δεν ασχολείται παρά μόνον με την "υψηλή" πολιτική, τα λόγια μάλλον είναι περιττά.

http://www.e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ