2012-04-14 09:21:11
Φωτογραφία για Απορία αναγνώστη για ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Προσπαθώ να εξηγήσω με κάποιο τρόπο τα ποσοστά που ακόμα λαμβάνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Και αναφέρομαι σε απλά πράγματα που... επηρεάζουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες.

Για το ΠΑΣΟΚ έχουμε τις εξής απίστευτες (παρα)νομοθεσιες:

- Μειώσεις σε μισθούς/συντάξεις χωρίς τελειωμό (έρχονται και νέες μειώσεις). Δε ξέρω αν τα φάγαμε μαζί αλλά οι 9 στους 10 σίγουρα δε τα φάγανε μαζί τους αλλά το πληρώνουν το μάρμαρο.

- Μαζικές φοροεπιδρομές σε ότι έχεις και δεν έχεις. Φόρος επειδή αναπνέεις είναι κοντά με αυτή τη παράταξη.

- Ακατάσχετη ελληνοποίηση μεταναστών.

- Θάψιμο όλων των σκανδάλων. Αθωώνονται μεταξύ τους.

- Χαράτσια, και όχι μόνο, με εκβιαστικό τρόπο που κρίνονται αντισυνταγματικά βεβαίως. Κοινώς, νομοθετούνε ξέροντας ότι είναι αντισυνταγματικά αυτά που κάνουν αλλά δέν ιδρώνει το αφτί τους.

- Πάντα προεκλογικά ανακοινώνουν μέτρα που θα έπρεπε να τα έχουν υλοποιήσει εδώ και χρόνια σαν κυβέρνηση (βλέπε πχ λαθρομετανάστες), όχι πως θα γίνει και τίποτα. Φυσικά, αν βγούν, θα τα ξαναθυμηθούν μόνο προεκλογικά.


- Πάντα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση(?!) για τα χάλια. Αφού είναι έτσι, όταν ανέβηκες στην εξουσία και ήξερες τι ήταν στραβό γιατί δε το διόρθωσες;

- Η λίστα τρομοθετημάτων είναι ατελείωτη. Όπου και να ψάξεις θα βρεις κάτι κακό ενάντια στο πολίτη που ψηφίσανε.

Για ΝΔ έχουμε (για να μη ξεχνιόμαστε):

- Εισαγωγή του θεσμού των διοδίων. Καταντήσαμε εγκλωβισμένοι στις πόλεις μας αν δε βάλουμε βαθειά το χέρι στη τσέπη. Μας απειλούν τώρα με φυλάκιση αν δε πληρωσεις για το συνταγματικό δικαίωμα του να κινήσαι ελεύθερα στην επικράτεια! Ημαρτον.

- Αλλαγή στάσης ανάλογα πως θα ξυπνήσουμε. Δηλαδή, τη μια κατά του μνημονίου, την άλλη υπέρ του μνημονίου. Η σταθερότητα αποφάσεων είναι "προσόν" σε αυτή τη παράταξη. Δηλαδή, αν τους ψηφίσεις για κάτι που λένε, αύριο θα στο αλλάξουν και μεθαύριο θα λένε κάτι άλλο πάλι. Είναι να τους έχεις τυφλή εμπιστοσύνη.

- Θάψιμο όλων των σκανδάλων. Αθωώνονται μεταξύ τους.

- Πάντα προεκλογικά ανακοινώνουν μέτρα που θα έπρεπε να τα έχουν υλοποιήσει εδώ και χρόνια σαν κυβέρνηση όχι πως θα γίνει και τίποτα. Φυσικά, αν βγουν, θα τα ξαναθυμηθούν μόνο προεκλογικά. Αυτό είναι κοινός τόπος και στα δύο κόμματα.

- Πάντα φταίει η προγούμενη κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση(?!) για τα χάλια. Αφού είναι έτσι, όταν ανέβηκες στην εξουσία και ήξερες τι ήταν στραβό γιατί δε το διόρθωσες;

- Το μόνο ελαφρυντικό τους είναι ότι κυβέρνησαν μόνο 6 χρόνια συνολικά οπότε δε πρόλαβαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που είναι ικανοί.

- Διάφορα άλλα που δε θα αναπτυχθώ παραπάνω.

Κάθομαι τώρα και αναρωτιέμαι. Εικάζω ότι πέρα από κάτι μεγαλοεργοδότες που εποφελούνται από αυτά τα μέτρα που λαμβάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, να είναι 10000 τέτοιοι; Άντε βάζω και τους κολλημένους λέω 200000-300000 για κάθε μια παράταξη γιατί μπορεί να τους πληρώνουν αλλά νοήμων άνθρωπος δε μπορεί να πει ότι αυτές οι παρατάξεις έχουν νομοθετήσει μια φορά υπέρ του απλού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Συνολικά πάνω από 1-1.5 εκατομμύρια πιστούς δε τους βγάζω να είναι και για τα δύο κόμματα. Πως στα κομμάτια συγκεντρώνουν μαζί 30-35%, δηλαδή 2500000+ εκ. λαό; Η μαζόχες είμαστε, ή ξεχνάμε εύκολα ή δεν έχουμε αξιόλογες εναλλακτικές ή οι δημοσκοπήσεις δε λένε την αλήθεια. Γιατί μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι οι 9 στους 10 που ζούν στην Ελλάδα και βγάζουν ένα μικρό μισθό που του τον πετσοκόψανε, τον υπερφορολογήσανε, του εξαφάνισαν δικαιώματα δεκαετιών, του βάλανε το αίσθημα του φόβου για το αύριο και της ζωής του στη καθημερινότητά του, χώρια όλα τα άλλα που νομοθετήσανε εναντίον του, θα πάει να ξαναψηφίσει ένα κόμμα που του άνοιξε το λάκκο. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως μαζεύουν ακόμα 30-35%;;;

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα top blogs του κόσμου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα top blogs του κόσμου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ