2012-04-14 09:24:21
Φωτογραφία για Σ.ΓΙΑΣΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: Δεν μας αρκεί μόνο το Κύπελλο
 Για τη σειρά των αγώνων με αντίπαλο τη Μακάμπι, το προσεχές Final 4 και τη δίψα του ίδιου και των συμπαικτών του για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πράσινη».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην εφημερίδα «Πράσινη»:

-Σάρας, πώς αισθάνεσαι που από σήμερα... ξεκουράζεστε;

«Από σήμερα έχουμε την ευκαιρία που περιμέναμε όλοι. Και το λέω αυτό γιατί είναι κάτι που το συζητούσαμε όλα τα παιδιά, ειδικά μετά τη σειρά με τη Μακάμπι. Είχαμε ανάγκη αυτήν τη διακοπή, γιατί τόσο οι προπονητές μας, όσο και όλοι οι παίκτες, αλλά και τα μέλη της ομάδας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια κόντρα στη Μακάμπι για να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση στο Final 4».

-Το τελευταίο διάστημα έμοιαζε να είναι ιδιαίτερα κουραστικό για σας.

«Τώρα θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας εν όψει του τελικού σταδίου της σεζόν
. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και της Euroleague και θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι. Οι τελευταίοι δύο μήνες για τον Παναθηναϊκό ήταν πάρα πολύ κουραστικοί και σίγουρα μόνο καλό θα μας κάνει να μείνουμε λίγο εκτός και να αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις».

-Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει το πρώτο Κύπελλο της χρονιάς και αποτελεί φαβορί για άλλους δύο στόχους. Πώς αισθάνεσαι για την πορεία ομάδας σου;

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα του να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και να έχουμε κατακτήσει ήδη τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Και το Κύπελλο και η Euroleague είναι μέσα στις τρεις κούπες που θέλουμε να κατακτήσουμε και φέτος και την πρώτη την έχουμε ήδη κάνει δική μας. Λίγο καιρό αργότερα από τον τελικό του Κυπέλλου, καταφέραμε να πάρουμε και το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί αποκλείσαμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Μακάμπι και θα έχουμε τη να διατηρήσουμε το Κύπελλο του πρωταθλητή στην Τουρκία. Φυσικά και μας χαροποιεί που κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν μας αρκεί. Όπως δεν μας αρκεί μόνο η πρόκριση στο Final 4. Εμείς πάμε εκεί με στόχο να κατακτήσουμε ένα ακόμα Πρωτάθλημα Ευρώπης. Θα πάμε στην Τουρκία, θα παίξουμε το μπάσκετ μας και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

-Έχετε πάρει την πρόκριση για το Final 4, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από λίγες ημέρες τόνισε ότι ακόμα δεν είστε έτοιμοι για τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον κόουτς Ομπράντοβιτς, πως παρά τις επιτυχίες μας ακόμα δεν έχουμε παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες. Για την ακρίβεια μπορώ να σου πω πως παρά το γεγονός πως καταφέραμε να προκριθούμε στη Euroleague, στα παιχνίδια κόντρα στη Μακάμπι δεν ήμασταν καλοί. Ίσως μόνο στο πρώτο ματς. Σίγουρα είμαστε τυχεροί που προκριθήκαμε εμείς και όχι εκείνοι, αλλά πιστεύω ότι είμαστε κατά πολύ καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι και θα έπρεπε να είχαμε προκριθεί με πιο άνετο τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει στην κατάσταση που φτάσαμε. Να είμαστε στο «σπίτι» μας, στο τελευταίο παιχνίδι, να παίζουμε την τελευταία άμυνα και να υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το ματς και την πρόκριση. Όμως έτσι είναι. Αυτά έχει το μπάσκετ και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-Αυτό που είπες το έχουμε δει σε όλα τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Πού πιστεύει ότι οφείλεται; Έχεις κάποια εξήγηση;

«Σε πολλά παιχνίδια κάνουμε πάντα το ίδιο λάθος. Ενώ παίζουμε καλά και καταφέρνουμε να... χτίζουμε διαφορά, μάλλον επαναπαυόμαστε και δίνουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο μας να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέπουμε να συμβαίνει γιατί κόντρα σε καλές μπορεί να το... πληρώσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διορθώσουμε κι αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα λάθη μας. Ειδικά στο Final 4. Αν θέλουμε να πάμε στην Τουρκία και να πετύχουμε κάτι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε κάτι ανάλογο να συμβεί. Θα είναι πολύ επικίνδυνο».

-Σάρας, ετοιμάζεσαι για το πέμπτο Final 4 της καριέρας σου και είσαι ο μοναδικός παίκτης που έχει το απόλυτο. Μέχρι τώρα μετράς 4 συμμετοχές και έχεις ισάριθμες κατακτήσεις. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Δεν είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα. Σίγουρα είναι πολύ καλό να μη... χάνεις, αλλά σημασία έχουν αυτά που έρχονται. Και να σου πω την αλήθεια, ούτε αυτά που έρχονται σκέφτομαι. Περισσότερο σκέφτομαι πως θα περάσω αυτές τις 3-4 ημέρες που έχουμε ρεπό. Όσο γι' αυτό που με ρώτησες, έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτό που είπε και ο κόουτς. Ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε μεγάλο βαθμό αν θέλουμε να πάμε στην Τουρκία και να διεκδικήσουμε στα ίσια τον τίτλο».

-Το να κάνεις το πέντε στα πέντε αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσένα;

«Σίγουρα είναι τεράστιο κίνητρο για εμένα να προσθέσω στη συλλογή μου έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο. Πάντα, έχεις κίνητρο όταν πηγαίνεις να παίξεις τέτοια ματς, αλλά τώρα έχω ένα παραπάνω. Και όχι μόνο για εμένα. Το κίνητρο όλων των παιδιών στην ομάδα θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

-Πριν από το Final 4 όμως, έχετε τα προημιτελικά και τα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος. Πέραν της πρόκρισης και της παρουσίας σας στους τελικούς, τι άλλο μπορεί να σας προσφέρουν αυτά τα ματς εν όψει Κωνσταντινούπολης;

«Τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος θα λειτουργήσουν για εμάς ως μια πολύ καλή και δυνατή προετοιμασία για το Final 4. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και με τη μεγαλύτερη ενέργεια γιατί μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σωστά και να βοηθηθούμε για τη συνέχεια. Τόσο για το Final 4, όσο και για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος».

-Έχοντας παίξει σε Ευρώπη, Αμερική και στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, πώς σου φάνηκε αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι;

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλό Πάσχα σε όλο το… πράσινο Έθνος, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειες τους. Θέλω επίσης να τους πω ότι έχουμε ανάγκη τη βοήθεια τους και θα πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο και να μας υποστηρίζουν. Θέλουμε να βλέπουμε το ΟΑΚΑ συνέχεια γεμάτο. Όπως ήταν και στα παιχνίδια με τη Μακάμπι. Ειδικά στο τελευταίο. Αυτό που έγινε στο πέμπτο ματς ήταν απίστευτο. Τόσος πολύς κόσμος, τόση φασαρία... Φοβερή ατμόσφαιρα. Είναι το καλύτερο συναίσθημα για ένα μπασκετμπολίστα. Η καλύτερη εμπειρία να ζήσει ένας αθλητής. Μακάρι να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και εμείς να τους κάνουμε χαρούμενους φέρνοντας στο ΟΑΚΑ δύο ακόμα τίτλους».
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ