2012-04-14 11:22:04
Φωτογραφία για Η Shakira στην υπηρεσία 6.000 παιδιών
Η Shakira εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση κέντρων μέριμνας για 6.000 παιδιά, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αμερικής που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (14-15 Απριλίου) στην Καρθαγένη, το λιμάνι της Καραϊβικής, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών των χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

Με το σύνθημα "Primero lo primero" (Αρχικά η προτεραιότητα), η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την κολομβιανή κυβέρνηση και από ακόμη 20 ιδιωτικές οργανώσεις.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά, ώστε όσο το δυνατό νωρίτερα να μπορεί να αναπτυχθεί όλο τους το δυναμικό», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (12/4) η τραγουδίστρια στη διάρκεια επίσκεψής της σε ένα συνοικισμό της Σιουντάντ Μπισεντενάριο.

Η Shakira, της οποίας το ίδρυμα για τα παιδιά "Pies delcazados" (Ξυπόλυτα πόδια) μετέχει στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής αποτελούν «το σημαντικότερο στάδιο για τη ζωή και το μέλλον».


«Στη χώρα μας με δυσκολία παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν 2,8 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών, τα οποία είναι σε ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η πρώτη κυρία της Κολομβίας Maria Clemencia Rodriguez, που στεκόταν δίπλα στην τραγουδίστρια. Η Shakira μετείχε επίσης σε τελετή απονομής βραβείων σε εκπαιδευτικά κέντρα.

Με καταγωγή από τη γειτονική πόλη Μπαρανκίγια, η Shakira θα μετάσχει επίσης σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ πριν από την έναρξη της συνόδου, την οποία θα εγκαινιάσει τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Μια συνάντηση έχει προγραμματιστεί την Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και τον κολομβιανό ομόλογό του Juan Marcos Santos. planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ