2012-04-14 13:06:14
Φωτογραφία για Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου 15-04-12
Το πόρισμα της εισαγγελίας για τον Τσοχατζόπουλο, οι εκλογές της 6ης Μαΐου και τα σενάρια των συνεργασιών και τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν μετά τις εκλογές είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ του Σαββατοκύριακου:"Πάσχα Ελληνικό...":Σύμφωνα με την εφημερίδα "κανένας λαός, κανένας τόπος δεν γιορτάζει το Πάσχα όπως οι Έλληνες... Γιατί η Λαμπρή είναι θρησκευτική αλλά και γιορτή της Φύσης μαζί. Μια γιορτή γεμάτη φως χαρά και ελπίδα".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Η Ευρώπη τρέμει την αστάθεια μετά τις εκλογές".Η εφημερίδα τονίζει ότι "με παρεμβάσεις που έπαψαν πια να είναι συγκαλυμμένες, οι ξένοι δανειστές θέτουν οι ίδιοι το δίλημμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, για την οποία είναι αναγκαίος και απαράβατος όρος η ύπαρξης ισχυρής και αποτελεσματικής κυβέρνησης από την επομένη των εκλογών".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Σεραφείμ ή σωπαίνεις ή σε σωπαίνουμε!".Η εφημερίδα γράφει ότι "άμεσες απειλές για τη ζωή του, λόγω των θέσεών του απέναντι στα θέματα που βρωμίζουν την ιστορία της πατρίδας μας και σπαταλάνε τα νιάτα σε δρόμους ανημποριάς και εθνικής τύφλωσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πόση σύνταξη θα πάρετε. Ποιοι εξαιρούνται από τις μειώσεις".Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι περικοπές των συντάξεων αφορούν 380.000 συνταξιούχους κύριας ασφάλισης και 550.000 επικουρικής. Ειδικότερα τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μειώνονται κατά 12% από 1/1/2012. Ανάλογη θα είναι η μείωση και για τις κύριες συντάξεις του δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Εκλογές 6 Μαΐου: Ολα παίζονται! "Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ελεύθερη πτώση ο Σαμαράς, καθηλωμένος ο Βενιζέλος. Στο κενό η κινδυνολογία του συστήματος για έξοδο από το ευρώ. Δυναμική και σταθερή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Με το ενωτικό μήνυμα και το πρόγραμμά του αναδεικνύεται σε ελπιδοφόρο δύναμη για την κοινωνία".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ανησυχούν; Καλά κάνουν!".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς την εφεδρεία της εναλλαγής στο πλαίσιο του δικομματισμού και την ικανότητα απορρόφησης της δυσφορίας από την πολιτική που ασκείται, είναι εύλογο οι δυνάμεις του συστήματος να ανησυχούν μπροστά στις εκλογές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι εκλογές της κρίσης και της αβεβαιότητας".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "ο προφανής κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού προκαλεί έντονη ανησυχία ενόψει της πλέον κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών. Ο κίνδυνος ακυβερνησίας, τα σενάρια συνεργασιών και οι απαιτήσεις της επόμενης μέρας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιοι παίζουν με τις δραχμή και τις καταθέσεις μας".Η εφημερίδα τονίζει ότι "μία μεγάλη έκπληξη ετοιμάζουν οι ξένοι για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με στόχο να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών. Οι αποκαλύψεις που κάνουν οι Financial Times για το σχέδιο, τι λένε οι αναλυτές και γιατί παρά τις θυσίες και τα αλλεπάλληλα μέτρα, ένας στους δύο επενδυτές θεωρεί πιθανή την έξοδο από το ευρώ".

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Ετρωγαν και έπιναν στο Καστελόριζο αλλά δεν... πλήρωναν!Η εφημερίδα γράφει ότι "ο δήμαρχος Μεγίστης καταγγέλει με επιστολή του Βουλγαράκη και Καμμένο για τη συμπεριφορά τους τις εποχές της δόξας τους. Τι ισχυρίζεται ο κ.Π.Πανηγύρης για τις παρεμβάσεις (που τον αφορούν) στο έργο της Δικαιοσύνης και τα... δωρεάν τσιμπούσια στο ακριτικό νησί".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απέκλεισαν τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την οργή του προέδρου της Ρωσίας προκαλεί η σκανδαλώδης απόφαση του αποκλεισμού δύο Ρωσικών εταιρειών από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ, ένας διαγωνισμός που οδεύει προς ακύρωση καθώς η χώρα μας οδηγείται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανστρατιά στη μάχη για υπερψήφιση του ΚΚΕ".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η δράση του ΚΚΕ περικλείει τεράστια δυναμική που πρέπει να αναδειχτεί στις κάλπες. Το νέο που μπορούν να φέρουν αυτές οι εκλογές είναι:Να εκφραστεί η απόφαση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών να αποδυναμώσουν τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ."

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τι να περιμένουμε για τον 13ο και 14ο μισθό".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την καταβολή (ή ορθότερα την υποχρέωση καταβολής) του Δώρου Πάσχα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, πληθαίνουν και πάλι οι συζητήσεις για το εάν πρόκειται για το τελευταίο Δώρο Πάσχα που θεσμοθετημένα έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν οι εργοδότες".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Εισπρακτικές συμμορίες".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με νόμο αναλαμβάνουν να εισπράττουν φόρους και λογαριασμούς ΔΕΗ. Αρχισαν να αγοράζουν τα χρέη ιδιωτών. Λυμαίνονται την Ελλάδα και τρομοκρατούν τους πολίτες. Πρέπει να παρέμβει και γι αυτό η Ράικου;"

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Πάσχα στη φυλακή".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δικό του Γολγοθά έμελλε να ανέβει το φετινό Πάσχα ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση από τη Μεγάλη Τετάρτη στα κρατητήρια της Γενικης Αστυνομικής Διεύθυνσης κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η ώρα των διλημμάτων:Ευρώ ή δραχμή, κυβέρνηση ή νέες εκλογές".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους ξεκινούν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν ένα σκηνικό αβεβαιότητας και κατακερματισμού".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Βόμβες στην Αθήνα!"Η εφημερίδα υποστηρίζει "φοβερή επιστολή υπουργού για τα καρτέλ! Εισαγγελείς μιλούν για μαφία πολιτικών! Το πόρισμα-φωτιά. Οι πολίτες στον σταυρό, πυρ στο πολιτικό σκηνικό".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κλειδί η λογίστρια".Η εφημερίδα γράφει ότι "έχει στοιχεία για τα οικονομικά όλων των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ. Αγωνία αν θα μιλήσει ο Ακης και ποιους κρατάει. Αναταραχή στην Ιπποκράτους και φόβος για βαριές συνέπειες στις εκλογές. Εκτός ελέγχου οι δικαστές:"δεν κουκουλώνουμε τίποτε". Στο Πραιτώριο και η Ντόρα".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ξεκινήστε πλειστηριασμούς για τα σπίτια".Η εφημερίδα τονίζει ότι "απαιτούν να νομοθετηθεί τον Ιούλιο, μαζί με τα χαράτσια, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι το τέλος του 2012. Κινδυνεύουν να κατασχεθούν χιλιάδες πρώτες κατοικίες, αφού το 14% των στεγαστικών δανείων δεν εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες".

Realnews: "Φοβήθηκαν απόδραση".Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πόρισμα καταπέλτης της εισαγγελίας για τον Τσοχατζόπουλο. Αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, με παρακλάδια εντός και εκτός Ελλάδας θεωρούν τον πρώην υπουργό οι δικαστικές αρχές. Υποπτη φυγής και η κόρη του Αρετή. Ποιος είναι ο ρόλος της συζύγου του Βίκυς και της ταμίας του ΠΑΣΟΚ Ευφροσύνης Λαμπροπούλου".

FREE SUNDAY: "Εκλογές υψηλού ρίσκου".Η εφημερίδα τονίζει ότι "εντείνονται οι πιθανότητες ακυβερνησίας με φόντο την καθίζηση του δικομματισμού. Απαιτούνται δημιουργικές λύσεις υπό καθεστώς δημοσιονομικής ασφυξίας. Οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής αποσύνθεσης".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:"Η καυτή ατζέντα των εκλογών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα μετεκλογικά μαντάτα για την ακίνητη περιουσία".Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "εν αναμονή της σχηματοποίησης των τελικών αποφάσεων για τη φορολογική αντιμετώπιση των ακινήτων τελεί η κτηματαγορά αλλά και οι ιδιοκτήτες, με τη σύγχυση που προκαλούν οι αντικρουόμενες θέσεις των μεγάλων κομμάτων στις πιέσεις της τρόικας, να περισεύει."

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ