2012-04-14 14:09:16
Φωτογραφία για «Ασημένια βέλη» 56 χρόνια μετά...
Πέρασαν 56 χρόνια, 7 μήνες και 4 ημέρες από την τελευταία φορά που μονοθέσιο της Mercedes ξεκινούσε αγώνα της Formula 1 από την pole position.Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 1955 όταν οι Juan Manuel Fangio - Sir Stirling Moss ξεκινούσαν από την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης της Monza με τις W196s. Στον αγώνα, ο Fangio πήρε τη νίκη και ο Eugenio Castelloti που οδηγούσε μια Mercedes W196 τερμάτισε 2ος.

Σήμερα, Σάββατο 14 Απριλίου του 2012, τα «ασημένια βέλη» επιστρέφουν στην κορυφή κατατακτήριων δοκιμών, για 9η φορά στην ιστορία. Μαζί, επιστρέφει στην κορυφή το επίθετο Rosberg.Στην 110η συμμετοχή του σε Grand Prix της F1 o απόγονος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1982, Keke Rosberg, Nico, πανηγύρισε την παρθενική pole της καριέρας του.«Είναι ιδιαίτερο συναίσθημα. Έκανα τον τέλειο γύρο. Μέχρι στιγμής στους αγώνες που έχουν γίνει δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε το ίδιο καλοί όσο στις κατατακτήριες δοκιμές
. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις αμέσως, αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν ξέρω πως θα πάει αύριο ο αγώνας, αλλά θα δουλέψω πολύ σκληρά απόψε με την ομάδα ώστε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται», σχολίασε ο 26χρονος πιλότος.Η τελευταία φορά που ένας Rosberg ξεκινούσε αγώνα από την pole ήταν το 1986 στο Hockenheim. Ο λόγος φυσικά για τον Keke, που οδηγούσε τότε μια McLaren MP4/2C με τον turbo V6 των 1,5 λίτρων της ΤAG Porsche. Στον αγώνα τερμάτισε 5ος.«Είναι ένα φανταστικό κατόρθωμα αλλά πρέπει να έχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας ότι ο αγώνας είναι αύριο και θα πρέπει και εκεί να τα πάμε καλά. Ήταν ένας εκπληκτικός γύρος από τον Nico», δήλωσε πανευτυχής ο επικεφαλής του γερμανικού team, Ross Brawn.Από την πλευρά του ο Michael Schumacher, ο οποίος θα ξεκινήσει από τη 2η θέση του γκριντ λόγω της ποινής του Lewis Hamilton, δήλωσε: «Δεν πίστευα ότι θα παλεύαμε για την pole και όταν είδα τον Nico να το κάνει ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Ήταν ένας εκπληκτικός γύρος και είμαι χαρούμενος που πήρε την πρώτη του pole. Αυτή θα είναι επίσης και η πρώτη φορά που τα ασημένια βέλη θα ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά του γκριντ. Το ερώτημα είναι το κατά πόσο μπορούμε να διατηρήσουμε αυτές τις θέσεις στον αγώνα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Ένα θέμα είναι η απόδοση του μονοθεσίου με γεμάτο ρεζερβουάρ και η υπερβολική φθορά των ελαστικών».Τα συγχαρητήρια του HamiltonΠαρά το γεγονός ότι θα εκκινήσει από την 7η θέση του γκριντ, λόγω της ποινής που δέχθηκε για αλλαγή κιβωτίου στο μονοθέσιό του, ο Lewis Hamilton ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος. Ο 26χρονος Βρετανός χάρηκε την επιτυχία του Nico Rosberg με τον οποίο ήταν team-mates στο παρελθόν στις μικρότερες κατηγορίες. «Συγχαρητήρια στο Nico. Ήταν φανταστικός και είμαι υπερήφανος γι' αυτόν. Έχουμε μεγαλώσει μαζί αγωνιστικά και από μικροί ονειρευόμασταν κάποια στιγμή να βρεθούμε στη Formula 1. Υπήρξαμε team-mates και είμαστε φίλοι από παλιά. Θα ήταν πολύ ωραίο αν ξεκινούσαμε και οι δύο μαζί από την πρώτη σειρά του γκριντ, αλλά έχω την ποινή», σχολίασε ο Πρωταθλητής του 2008.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ