2012-04-14 15:26:33
Φωτογραφία για Θα τα δώσει όλα στον αγώνα η McLaren
Μπορεί ο Lewis Hamilton και η McLaren να μην μπόρεσαν να πάρουν την τρίτη συνεχόμενη pole για το 2012, αλλά πιστεύουν ότι το ανταγωνιστικό μονοθέσιο και η μαχητικότητα των πιλότων θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Lewis Hamilton (2ος, ξεκινάει 7ος): «Πολλά συγχαρητήρια στο Nico (Rosberg) σήμερα. Πρωτοσυναντηθήκαμε το 1997 και ήμασταν ομόσταβλοι το 2000. Είμαστε καλοί φίλοι από τότε. Όταν ήμασταν στην ίδια ομάδα, πάντα ονειρευόμασταν την πρώτη και δεύτερη θέση μαζί των κατατακτηρίων στην Formula 1 – και είναι πως το πετύχαμε αυτό σήμερα. Κοιτώντας τον αγώνα, έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά θα πρέπει να δουλέψω για ανέβω θέσεις αύριο. Αλλά εφόσον προχωράω μπροστά στον αγώνα, θα είμαι ευχαριστημένος. Ρύθμισα το μονοθέσιό μου να είναι πολύ δυνατό στον αγώνα. Οπότε, παρόλο που ο Jenson και εγώ είμαστε λίγο πιο πίσω από όπου θα θέλαμε να είμαστε, και έχουμε λίγη περισσότερη δουλειά να κάνουμε, μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ένα καλό γκρουπ οδηγών μπροστά μας στο grid, αλλά βρισκόμαστε στον ίδιο ρυθμό μ' αυτούς. Αυτή είναι μια πίστα που μπορείς να προσπεράσεις και έχουμε και εμείς DRS – έτσι είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αύριο.»


Jenson Button (6ος, ξεκινάει 5ος): «Στο 1ο μέρος των κατατακτηρίων, βγήκαμε με τα μαλακά ελαστικά και κάναμε ένα γύρο μ' αυτά, όταν οι περισσότερες ομάδες δεν έκαναν. Στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων είχα πολύ υποστροφή, οπότε κάναμε μερικές αλλαγές για το 3ο μέρος των κατατακτηρίων. Παρόλα αυτά, μπορούσα να αισθανθώ την θερμοκρασία να πέφτει στην τελευταία περίοδο: Νομίζω πως απλά βγήκαμε λίγο αργά. Σίγουρα, είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά ο αγωνιστικός ρυθμός μας φαίνεται να είναι πολύ καλός. Θα είναι δύσκολο να ζεστάνεις τα μπροστινά ελαστικά αν αύριο έχει κρύο – αλλά αυτό δεν θα είναι ασυνήθιστο για εμένα. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα και ελπίζω να έχουμε έναν καλό αγώνα από την 5η θέση του grid. Ο στόχος μας θα είναι η νίκη. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να είμαστε το ίδιο γρήγοροι ή γρηγορότεροι από τα άλλα μονοθέσια μπροστά μας στον αγώνα. Το ασυνήθιστο είναι ο Kamui (Kobayashi), που φαίνεται να έχει έναν πολύ καλό ρυθμό μεγάλων αποστάσεων.»Martin Whitmarsh (Επικεφαλής ομάδας): «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη Mercedes, από την οποία ο Nico πήρε την πρώτη του pole position το απόγευμα. Ήταν μια περίεργη περίοδος κατατακτηρίων, στην οποία τα επίπεδα της πρόσφυσης ήταν υπερβολικά απρόβλεπτα. Κατά τη διάρκεια του 3ου μέρους των κατατακτηρίων, οι θερμοκρασίες του αέρα και της πίστας κρύωσαν πολύ γρήγορα, καθώς ο ουρανός από πάνω μας γέμισε νεφώσεις και το σιρκουί έγινε πιο αργό ως αποτέλεσμα. Ο Nico που είχε ήδη κάνει έναν πολύ καλό γύρο νωρίτερα στην περίοδο, ήταν δύσκολο να χάσει τη θέση του. Ο Jenson, ο οποίος βγήκε αργότερα, ανακάλυψε πως η πρόσφυση της επιφάνειας της πίστας ήταν μικρότερη από ότι προηγούμενα και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν ένας πιο αργός από ότι περιμέναμε γύρος γι' αυτόν. Αλλά δεν ήταν δικό του λάθος, σχεδόν όλοι που ήταν στην πίστα στο τέλος του 3ου μέρους των κατατακτηρίων είτε έκανε πιο αργό γύρο από ότι περίμεναν, ή εγκατέλειψαν όπως έκανε και ο Lewis. Αύριο, όμως, είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε δύο ανταγωνιστικά μονοθέσια και από την 5η και 7η θέση στο grid, οι Jenson και Lewis θα προσεγγίσουν τον αγώνα με τη συνήθη ελεγχόμενη μαχητικότητά τους.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ