2012-04-14 15:57:06
Φωτογραφία για Χιλιάδες κόσμου στην περιφορά των Επιταφίων στα Τρίκαλα
Παρά το κρύο και την συνεχή βροχόπτωση, χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων όπου, κάθε Μεγάλη Παρασκευή, συγκεντρώνονται οι Επιτάφιοι ενοριών της πόλης.

Τον Επιτάφιο -που κρατούσαν στα χέρια τους ένστολοι- του... Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου ακολουθούσαν η τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, υποψήφιοι βουλευτές (σ.σ. προεκλογική περίοδος γαρ) και εκατοντάδες ενορίτες.

Προπορεύονταν η Δημοτική Φιλαρμονική και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Στην “μίνι” ακολουθία, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, ο οποίος εκήρυξε τον θείον λόγον.

Στην επιστροφή τηρήθηκε το… έθιμο. 

Γύρισαν πολύ λιγότεροι πιστοί στις εκκλησίες για την απόλυση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Οι περισσότεροι συνέχισαν τη… βραδινή τους έξοδο.

Δείτε το 1ο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του trikalaola.gr το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και την έναρξη της περιφοράς του Επιταφίου προς την κεντρική πλατεία, όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος με τους Eπιταφίους ενοριών της πόλης. 
trikalaola.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ