2013-12-19 06:30:10
Φωτογραφία για Είκοσι αιτήσεις για επανασύνδεση ρεύματος στην Καβάλα
Συνεχίζεται κανονικά η καταγραφή, από την αρμόδια επιτροπή του δήμου Καβάλας, των νοικοκυριών στα οποία... η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί λόγω αδυναμίας στην εξόφληση των λογαριασμών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η επικεφαλής της επιτροπής Ευαγγελία-Δίνα Ασλανίδου στο KavalaPress, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν κατατεθεί 20 αιτήσεις επανασύνδεσης, με το σύνολο αυτών να προέρχεται από δικαιούχους των κοινωνικών δομών του δήμου Καβάλας (καθώς, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις από όλους όσους βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, δεν έχει προσέλθει για καταγραφή κάποιος ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιήσει έστω και μια από τις δημοτικές δομές πρόνοιας).

Μέχρι και αυτή την ώρα, σύμφωνα με την κ. Ασλανίδου, έχουν ήδη αποσταλεί στην ΔΕΗ οι 15 από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, ενώ έχει γίνει επανασύνδεση σε 9 από αυτά τα σπίτια (με την ΔΕΗ να έχει ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά τεχνικής φύσεως για τα υπόλοιπα νοικοκυριά).


Η καταγραφή των αιτήσεων θα γίνεται ως και την προπαραμονή των Χριστουγέννων, με στόχο να μπορέσουν οι άπορες οικογένειες να περάσουν τις άγιες ημέρες των εορτών χωρίς προβλήματα στην ηλεκτροδότησή τους.

Παρόμοιο πρόβλημα, ωστόσο, παρουσιάζεται και στον δήμο Νέστου (κάτι που είχε ήδη αναφέρει, την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο KavalaPress), καθώς όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (το μεσημέρι της Τρίτης) 20 περίπου νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αδυναμίας στην εξόφληση λογαριασμών.

Ο κ. Μιχαηλίδης, παράλληλα, έκανε λόγο για τις προσπάθειες που γίνονται για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης, προτρέποντας μάλιστα τους δημότες του Δήμου Νέστου να εξετάσουν το ενδεχόμενο αν μπορούν να επωφεληθούν του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

KavalaPress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ