2013-12-20 03:39:07
Φωτογραφία για Ρομπότ βοηθά μικρούς φίλους για ταχύτερη ανάρρωση!
Ένα νέο «πρόσωπο» βρίσκεται από σήμερα επί της υποδοχής στο νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Τα παιδιά υποδέχεται, διασκεδάζει και «απασχολεί» ο Ιάσων, το… ρομπότ του νοσοκομείου.

Πρόκειται για Ρομπότ VirtualPresence (τηλεπαρουσίας) το οποίο κινείται, μιλάει, τραγουδά, προβάλλει εικόνες και ταινίες και επικοινωνεί μέσω του ασύρματου δικτύου του νοσοκομείου με το διαδίκτυο.

Ο Ιάσονας φέρει κάμερα, μικρόφωνα, αισθητήρες σε μία ελαφριά, μηχανοκίνητη, κομψή, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα και φυσικά μπορεί να δει πάνω-κάτω και γύρω του και μετακινείται απαλά γύρω από στενούς χώρους, γύρω από το δωμάτιο ενώ μπορεί να ακολουθήσει ένα άτομο μέσα στο Νοσοκομείο.

Εφόσον χρειάζεται μπορεί να «συνδέει» με ήχο και εικόνα τα παιδιά που είναι στο νοσοκομείο με γονείς ή και με κάποιον φίλο που είναι μακριά.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του νοσοκομείου, η παρουσία του Ιάσονα στο «επιτελείο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ενισχύει τη σταθερή προσπάθεια του νοσοκομείου για προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συμμετοχή της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος στη φροντίδα του παιδιού αλλά και η καλή διάθεση του ασθενούς βοηθούν στην ταχύτερη ίαση, οπότε ο Ιάσονας αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικά στην προσπάθεια αυτή». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ