2012-04-15 06:55:02
Φωτογραφία για Ρώσικο ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς σιδηρόδρομους
Ενδιαφέρον για την αγορά μέρους ή του συνόλου των ελληνικών σιδηροδρόμων έχουν δείξει τρεις σιδηροδρομικές εταιρείες. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι που γνωρίζουν από τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters, η Ρωσία  εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας καθώς και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ρουμανίας, η Grup Feroviar Roman (GFR) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το κομμάτι των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχει συζητηθεί η αγορά όλου ή τμήματος του δικτύου ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, είπε στο Reuters: "Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν, για αυτό είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τη συμμετοχή μας".

Όπως υποστηρίζει το Reuters, Έλληνας αξιωματούχους είπε ότι η γαλλική εταιρεία SNCF θέλει να αναλάβει τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως έχουν γίνει και επαφές αλλά και συνομιλίες, που έφτασαν και σε επίπεδο των υπουργών Μεταφορών, στην Αθήνα και το Παρίσι το 2010 και στα τέλη του 1011.

Δύο Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είπαν ότι ασκούνται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πωληθούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο χρονοδιάγραμμα. Αυτό όμως δεν είναι υπέρ της Ελλάδας, το αντίθετο, θα είναι επιζήμιο, αφού η τιμή της εκχώρησής τους θα είναι χαμηλή. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από πενθήμερο... τριήμερο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από πενθήμερο... τριήμερο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ