2012-04-15 07:12:04
Φωτογραφία για Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις για τα πυρηνικά του Ιράν
Θετικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Ο μαν στις δηλώσεις του, υπογράμμισε: «Φαίνεται ότι υπάρχουν οι όροι για νέες διαπραγματεύσεις. Όλες οι χώρες εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν διμερείς επαφές». Από την πλευρά του, άλλος διπλωμάτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των Η.Π.Α. με το Ιράν.

Στο μεταξύ «εντελώς διαφορετική» από τις προηγούμενες φορές χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν ένας δυτικός διπλωμάτης.

Ο ίδιος, που μίλησε στη διάρκεια του διαλείμματος για το γεύμα, επεσήμανε ότι ο ιρανός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλιλί δεν έθεσε προϋποθέσεις, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη συνάντησή του με την Ομάδα των 5+1 τον Ιανουάριο του 2011.

«Φαίνεται να έχει έρθει με στόχο να μπει σε μια σοβαρή διαδικασία», εκτίμησε ο διπλωμάτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Θα έλεγα ότι σήμερα το πρωί έγινε χρήσιμη δουλειά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ