2012-04-15 09:44:52
Φωτογραφία για Προσελαβε γυναικα οδηγο και η Williams
Μετά τη Marussia και η Williams αποφασίζει να εντάξει μία γυναίκα στην ομάδα των οδηγών της.

Oπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική ομάδα η Σούζι Γουλφ ανήκει πλέον στην οικογένεια της ως οδηγός εξέλιξης.

Τα καθήκοντά της αφορούν σε θέματα τεχνικά αλλά και προσομοίωσης. Η 29χρονη οδηγός από τη Σκωτία αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις δοκιμές της FW34 σε θέματα αεροδυναμικής και παράλληλα θα συμμετάσχει στο σύνολο των τεστ που θα γίνουν σε πίστα. Επίσης αναμένεται να είναι παρούσα σε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Βρετανικής ομάδας.

Η Γουλφ είναι σύζυγος του μετόχου της Williams, Τότο Γουλφ, η επιλογή της ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Γκρόουβ, εγκρίθηκε από το δ.σ. της εταιρείας, διαδικασία από την οποία απείχε ο σύζυγός της. Η 29χρονη οδηγός διανύει φέτος την έβδομη χρονιά στο Γερμανικό πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).

«Η Σούζι είναι μια ταλαντούχα, επιτυχημένη και άκρως επαγγελματίας οδηγός αγώνων που συμμετέχει σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο
. Η Σούζι θα είναι μαζί μας ως οδηγός εξέλιξης. Με αυτή την ιδιότητα θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη των προκλήσεων σε θέματα τεχνικά και προσομοίωσης. Επιπλέον θα αναλάβει κάποιες αεροδυναμικές δοκιμές της FW34 και όλα τα τεστ σε πίστα στους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα θα παραβρεθεί σε όλους μας τους αγώνες. Θα πρέπει να προσθέσω ότι η Σούζι είναι σύζυγος του Τότο Γουλφ, μετόχου της Williams, αλλά η επιλογή της εξετάστηκε με πολύ προσοχή και εγκρίθηκε από το δ.σ., με τον Τότο να απέχει από την διαδικασία», δήλωσε ο σερ Φρανκ Γουΐλιαμς.

Η 29χρονη οδηγός από την πλευρά της τόνισε ότι η συμμετοχή στη Formula 1 είναι η υπέρτατη πρόκληση για έναν οδηγών αγώνων. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει με τον τρόπο της να αποδείξει ότι οι γυναίκες έχουν τη ικανότητα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα κορυφαία επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμο kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ