2013-12-24 17:59:06
Φωτογραφία για Συστάσεις για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων, κατά τις ημέρες... 22 και 23 Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε υπέρβαση του ανώτατου επιπέδου συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10). Ήδη για την 23η Δεκεμβρίου 2013, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ένταξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ως προς τη χρέωση της ενέργειας στις διατάξεις της Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε την 23η Δεκεμβρίου στο Φ.Ε.Κ.Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013), προβλέπεται η ενημέρωση του πληθυσμού για τη λήψη μέτρων προφύλαξης καθώς και η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, σε περίπτωση κατά την οποία η ρύπανση παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα ή εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά.Λαμβανομένων υπόψη των προβλέψεων της


Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αλλαγή καιρικών συνθηκών, η Περιφέρεια Ηπείρου,είναι σε επιφυλακή και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα εκδώσει την προβλεπόμενη απόφαση για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Δήλωση Περιφερειάρχη

Σε δήλωσή του για το ζήτημα της αιθαλομίχλης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Το θέμα είναι ότι η αιθαλομίχλη πέρασε αρκετά παραπάνω τα επιτρεπτά όρια. Με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου.Πιστεύω ότι το κράτος έχει υποχρέωση να δει την Ήπειρο ως ορεινή περιοχή,όπως είναι. Στείλαμε δύο φορές στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας την μελέτη για τις ζώνες διάθεσης του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δυστυχώς δεν την έχει λάβει υπόψη του. Σε τέτοιες περιπτώσεις έπρεπε μόνο του το κράτος να άρει την αδικία. Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι το κράτος με την πολιτική του βρίσκεται μακριά από τις Περιφέρειες»

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ