2013-12-24 21:20:06
Φωτογραφία για Κίνα: Αμετάβλητους αναμένεται να διατηρήσει τους στόχους της η κυβέρνηση
Η ηγεσία της Κίνας πιθανόν θα διατηρήσει αμετάβλητο το στόχο της για το ρυθμό ανάπτυξης. στο 7,5% το 2014, καθώς κορυφαία στελέχη της επιδιώκουν να κρατήσουν σταθερή την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη διότι προωθούν την εφαρμογή σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με στελέχη κινεζικών κυβερνητικών κέντρων μελετών.

Η ανάπτυξη θα τονωθεί από την ανάκαμψη των εξαγωγών το 2014 χάρη στην πιο σθεναρή ζήτηση από τις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως ανέφερε το κέντρο μελετών του υπουργείου Εμπορίου.

Οι βασικοί στόχοι της ηγεσίας της Κίνας για την οικονομία θα ανακοινωθούν επίσημα σε μια ετήσια ειδική σύνοδο της βουλής για το ζήτημα, τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές υπολογίζουν γενικά ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με 7,6%-7,7% το 2013, λίγο περισσότερο από το στόχο της κυβέρνησης, αλλά παρ' όλ' αυτά με έναν ρυθμό ο οποίος είναι ο ασθενέστερος μετά την οικονομική κρίση της Ασίας, την περίοδο 1997-1998.


Η σταθερότητα παραμένει η λέξη-κλειδί για τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, που θέλουν να καταστήσουν πιο βιώσιμη την κινεζική οικονομία τα επόμενα χρόνια.

Ο Λι έχει δηλώσει ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να μην πέφτει κάτω από το 7,2% τουλάχιστον, προκειμένου να μην αυξηθεί η ανεργία.

Επί οκτώ χρόνια, το Πεκίνο διατηρούσε ένα στόχο ανάπτυξης περίπου 8%, πριν μειώσει το ποσοστό-στόχο στο 7,5% το 2012.

Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το ποσοστό-στόχο για τον πληθωρισμό στο 3,5% το 2014, αν και οικονομολόγοι προειδοποίησαν πως ενδέχεται να αυξηθεί ταχύτερα, διότι το Πεκίνο απορυθμίζει σταδιακά τις τιμές της ενέργειας και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο πληθωρισμός το 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε στο 2,6-2,7%, κάτω από το ποσοστό-στόχο.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ