2012-04-15 11:38:06
Φωτογραφία για Με το Αναστάσιμο Φως οι Τρικαλινές οικίες
Χαρμόσυνα χτύπησαν τα μεσάνυχτα στους Ιερούς Ναούς των Τρικάλων οι καμπάνες, στέλνοντας το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Τρικάλων ο οποίος είχε κατακλυστεί από κόσμο... όπως και ο περιβάλλων χώρος αυτού παρά το ψιλόβροχο , τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία λειτουργία όπου εψάλησαν Αναστάσιμοι χαιρετισμοί και τροπάρια ενώ το Αναστάσιμο μήνυμα εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ Αλέξιος παρουσία του Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Θεόδωρου Σκρέκα, του πρώην Δήμαρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην συνέχεια χιλιάδες πιστοί κρατώντας τις λαμπάδες με το Άγιο Φως κατευθύνθηκαν στα νεκροταφεία για να ανάψουν τα καντηλάκια των νεκρών αγαπημένων τους προσώπων και ύστερα γύρισαν στις οικίες τους για να φέρουν μέσα σε αυτές το Άγιο Φως υπό το οποίο σερβιρίστηκε η παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Όλων η ευχή ήταν, με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, να έρθει και η …ανάσταση της Πατρίδας που δοκιμάζεται σκληρά και να είναι το τελευταίο Πάσχα που υπήρξαν χιλιάδες Τρικαλινές οικογένειες μέσα στην φτώχεια.
trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ